Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Avustralya’da hırsızlık ve kaçırma ihbarına giden polis 1 milyar dolarlık kokain buldu

Avustralya'da hırsızlık ve kaçırma ihbarına giden polis 1 milyar dolarlık kokain buldu


Avustralya’da bir hırsızlık ve kaçırma girişimi ihbarı üzerine bir eve baskın yapan polis, piyasa değeri yaklaşık 1 milyar dolar olan 772 kilogram kokain buldu. Evde kokain bulunduran ve kaçırılmaya çalışıldığı düşünülen kişi ve dört zanlı gözaltına alındı.

Olay, başkent Sydney’nin kuzeybatısındaki Ryde kentinde meydana geldi. Kentin kuzeyindeki bir eve zorla girme girişimi nedeniyle ihbar alan polis, olay yerine geldiğinde otoparktaki bir Toyota Yaris’in içinde simsiyah giyinmiş ve yüzleri maskeli dört kişiyi gördü. Araçta 60 santimetre uzunluğunda bir levye, bir satır, çakı, maket bıçağı, ışıklandırma ve kablo bağları bulundu.

Polis, bu eşyaların kaçırma girişimi ile bağlantılı olduğunu ve araçtaki kişilerin söz konusu binada yaşayan 24 yaşındaki bir kişiyi hedef alacağını tespit etti. Bu daire için arama emri çıkarılması üzerineyse, 722 kilogram kokain bulundu.

Araçta bulunan 24, 23, 20ve 19 yaşlarındaki dört zanlı, bir eve zorla girme ve hırsızlık girişimi bağlantılı suçlamalarla, evdeki kişi de yasaklı bir uyuşturucuyu ticari amaçlı miktarlarda bulundurmaktan gözaltına alındı. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version