Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Arjantin | Milei göreve hızlı başladı, bakanlık sayısını 9’a düşürdü

Arjantin | Milei göreve hızlı başladı, bakanlık sayısını 9’a düşürdü

ENSAR NUR | TR724 HABER

Arjantin’in yeni başkanı ultra liberal Javier Milei, Pazar günü yemin ederek göreve başladı. Açılış konuşmasında işsizlik, ekonomik durgunluk ve enflasyonla dolu bir dönemden geçildiğini ifade eden Milei, “para yok” dedi.

Dünyanın dört bir yanındaki aşırı sağcı liderler tarafından tebrik edilen ekonomist Javier Milei, Pazar günü Arjantin’in devlet başkanı olarak yemin etti. İlk gününde cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle bakanlıkların sayısını 18’den 9’a düşüren Milei, ülkenin içerisinde bulunduğu krizden kemer sıkma politikaları ve şok etkisiyle çıkılabileceğini vurguladı.

Milei geleneği bozarak başkan olarak ilk konuşmasını törenin yapıldığı Ulusal Kongre’nin dışında yaptı ve halka doğrudan seslenirken sembolik olarak siyasi elitlere sırtını döndü.

Milei, ülkenin yükselen enflasyon ve yoksulluk oranlarından, Arjantin vatandaşlarının hayatlarını mahvetmekten ve ülkeyi tarihindeki en derin krizin eşiğine sokmaktan uzun yıllardır ülkeyi yöneten sol hükümetleri sorumlu tuttu.

Milei, “Önümüzdeki haftalarda alınması gereken zor kararları istemiyoruz ya da arzu etmiyoruz. Ancak ne yazık ki bize başka seçenek bırakmadılar” dedi. “Başlangıçta zor olsa da, siyasi sınıfın 100 yıllık israfının bıraktığı sorunu çözmek için gerekli tüm kararları alacağız. Kısa vadede durumun daha da kötüleşeceğini biliyoruz, ancak daha sonra çabalarımızın meyvelerini göreceğiz” diyerek vatandaşları sabırlı olmaya davet etti.

Milei’nin yemin töreninde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, Macaristan Cumhurbaşkanı Viktor Orban ve eski Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro gibi isimler de yer aldı.

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version