Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Anne ve babaları tutuklanan 6 kardeşin hikayesi KHK TV’de…

Anne ve babaları tutuklanan 6 kardeşin hikayesi KHK TV’de…


Edirne’de tutuklanan altı çocuklu Nurcan ve Abdulkadir Arslan çiftinin, 6 çocuğuna teyzeleri Yıldız Coşkun ve anneanneleri Miyase Demirbağ bakıyor. Beşizler anne babalarının ‘yasak bölgeyi ihlal ettikleri için’ tutuklandığını, cezaevinde öğretmenlik yaptığını söylüyor! Çocukların tek istekleri anne ve babalarının tahliye edilmesi…

KHK TV’den Ahmet Erkan’ın hazırladığı belgeselde anne ve babaları aynı anda tutuklanan altı kardeşlerin hayatına mercek tutuluyor. Teyzeleri Yıldız Coşkun, çocukların her gece yatmadan önce annesini sorduğunu anlatıyor. “Hiç olmazsa annelerini bıraksınlar, yazık günah değil mi bu çocuklara!” diyen Coşkun, şunları söylüyor:

 

NE OLMUŞTU?

Altı çocuklu Nurcan ve Abdulkadir Arslan çifti, geçtiğimiz ay Edirne’de tutuklanmıştı. Çiftin AİHM’nin Türkiye’yi mahkum ettiği ByLock ve Bank Asya’ya para yatırmak gibi ‘suç olmayan’ eylemleri nedeniyle mahkum edildikleri ortaya çıktı. Arslan çiftiyle ilgili hazırlanan iddianamede sadece ByLock suçlaması yöneltiliyor. İçerik yok! Yargılama aşamasında ise Arslan çifti Bank Asya’da hesap açarak para yatırmak ve KHK ile kapatılan bir kurumda çalışmakla suçlanıyor. Mahkemede yapılan sözde yargılama sonrası Abdulkadir Arslan’a örgüt üyeliği suçundan 9 yıl, eşi Nurcan Arslan’a 6 yıl 3 ay ceza verilmişti.

Beşizlerin anne ve babası, AİHM’nin ‘suç değil’ dediği ByLock ve Bank Asya’dan tutuklanmış!

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version