Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Amsterdam’da ‘Geleceğe olan inancımız’ konferansı: Ön yargılarınızdan kurtulun!

Amsterdam’da ‘Geleceğe olan inancımız’ konferansı: Ön yargılarınızdan kurtulun!


AMSTERDAM | TR724

Hollanda’nın Başkenti Amsterdam’da ‘Geloof in toekomst – Geleceğe olan inancımız’ konferansı düzenlendi. Amsterdam Slotervaart Belediyesi, Ark Kilisesi, Burgerhart Amsterdam ve Kunst van het Samenleven iş birliği gerçekleştirilen konferansın sonuç bölümünde, birlikte yaşamanın en önemli unsurları sıralandı: Ön yargılarınızdan kurtulun, samimi diyaloglar kurun, herkesi kendi konumunda kabul edin! 

Konferansa, Slotervaart Ark Kilisesi Başkanı Nellie van den Berg, Gazeteci ve Burgerhart Amsterdam Projeler Koordinatörü Basri Doğan, Sosyalist Parti Meclis Üyesi Ronald Mulder, Antrapolog Herman Bouma da konuşmacı olarak katıldı. Konferansın Moderatörlüğünü Gerben van den Berg yaptı. Berg, bu ve benzeri konferansların gelecek adına önemli mesajlar verdiğini anlattı.

Allah, ‘Sizi halklar ve kabileler haline getirdik’ diyor

Burgerhart Amsterdam Projeler Koordinatörü Basri Doğan, birlikte ve dayanışma içinde yaşamanın önemini Kuran’dan, Hucurat suresinden örnek vererek anlattı. Doğan, “Cenab-ı Allah hucurat suresinde şöyle buyuruyor; “Ey insanlar! Şüphesiz biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık ve birbirinizi tanıyasınız diye sizi halklar ve kabileler haline getirdik (karşılıklı ilişkiler ve yardımlaşmalar kurasınız diye, yoksa ırk veya sosyal statü farklılıklarınızdan gurur duyup düşmanlıklar besleyesiniz diye değil). Şüphesiz Allah katında en üstün olanınız, en takvalı olanınızdır. Şüphesiz Allah her şeyi bilendir, her şeyden hoşnut olandır.” ifadelerini kullandı.

YENİ BİR DÜNYA 

Slotervaart Ark Kilisesi Başkanı Nellie van den Berg de İncil’den alıntı yaptı: “Yeni bir gökyüzü ve yeni bir dünya tasvir ediliyor. Önceki dünyanın ve denizin artık olmadığı belirtiliyor. Ayrıca, kutsal şehir olan yeni Yeruşalim’in gökyüzünden inerek Tanrı’nın halkıyla birlikte olacağı ifade ediliyor. Bu yeni dünyada, gözyaşı, ölüm, yas ve acı gibi şeylerin olmayacağı söyleniyor. Her şeyin yenileneceği ve Tanrı’nın her şeyi yeni yapacağı belirtiliyor.”

Konuşmaların ardından Amsterdam Slotervaart Belediyesi, De Ark Kilisesinde kurulan masalarda katılımcılar gruplar halinde gelecekten olan beklentiler ve tavsiyeler tartışıldı.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version