Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Altı yıldır kayıp olan İngiliz çocuk Alex Batty ailesine kavuştu

Altı yıldır kayıp olan İngiliz çocuk Alex Batty ailesine kavuştu


11 yaşında olduğu altı yıl önce annesi ve dedesi ile birlikte İspanya’da tatil yaparken “kaybolan” ve geçen hafta Fransa’da bulunan İngiliz çocuk Alex Batty, İngiltere’deki ailesinin yanına ulaştırıldı. 17 yaşındaki Alex Batty’nin durumunun iyi olduğu, “kaybolması” ile ilgili koşulların hâlâ araştırıldığı açıklandı.

Alex Batty’nin velayeti annesinde bulunuyordu. Ancak annesi Melanie ve dedesi David Batty onu, Eylül 2017’de İspanya’nın Marbella kentinde bir haftalık tatile götürmüştü. Ailenin İngiltere’ye dönmeleri planlanan 8 Ekim günü Alex ortadan kaybolmuştu.

100 EURO, FENER, KAYKAY VE ÇANTA İLE BULUNDU

Hakkında o tarihten beri kayıp ilanı bulunan Alex, geçen çarşamba Fransa’nın Toulouse kenti yakınlarında sabah erken saatlerde yağmur altında yürürken bir kurye tarafından fark edilmişti. Yanında sadece el feneri, sırt çantası, 100 euro ve kaykay bulunan Alex, bir süre sonra kurye Fabien Accidini’ye kendisini tanıtmış, dört gündür geceleri yürüyüp gündüzleri dinlenerek İngiliz misyonunun bulunduğu bir şehre ulaşmaya çalıştığını söylemişti.

Fransa’nın Pireneler bölgesindeki bazı komünlerle yaşayan annesi ve dedesinin yanlarından kaçtığı anlaşılan çocuk, kuryenin telefonundan anneannesine “Merhaba anneanne, benim Alex. Fransa Toulouse’tayım. Umarım mesajımı görürsün. Seni seviyorum ve eve dönmek istiyorum” mesajını yazması sonrasında kurtarıldı.

‘FİNLANDİYA’YA GİTMEMEK İÇİN KAÇMIŞ OLABİLİR’

Manchester polisinden Matt Boyle, Batty’nin bir aile üyesi ile uzman polislerin eşliğinde kente döndüğünü anlatarak “Bunca zaman sonra buluşabildikleri için mutluyuz” dedi. Polis açıklamasına göre, çocuğun tam olarak nasıl kaybolduğu henüz net değil. Ancak Alex Batty’nin, annesinin Finlandiya’ya gitmek istemesi sonrası ailesinden ayrıldığına inanılıyor.

ANNEANNESİ: ONU OKULA GÖNDERMEDİLER

Anneanne Susan Caruana, 2018’de BBC ile söyleşisinde, annesi Melanie Batty ile büyükbabası David Batty’nin Alex’in spiritüel bir toplulukla birlikte yaşamaya götürdüklerine inandığını anlatmıştı. Velayet sahibi de olan Caruana, ikilinin o dönemde alternatif bir yaşam tarzı aradığını ve çocuğu okula göndermek istemediklerini söylemişti. Caruana, The Sun ile söyleşisinde de anne ve dedenin böyle bir hayat arayışıyla Fas ve Fransa’da çeşitli gezici topluluklarla yaşadığını anlattı.

Alex’in anne ve dedesinin yanından kaçtıktan sonra bir süre Fransız Pirenelerindeki vadilerde gezgin hayatı sürdüğü düşünülüyor. BBC’ye göre çocuk, bölgede bir konuk evinde de kaldı. Anne ile dedenin ise nerede olduğu bilinmiyor. Fransız yetkililer, dede David’in alternatif bir toplulukla yaşarken altı ay önce öldüğünü tahmin ediyor. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version