Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AİHM’den Sedat Laçiner kararı

Prof. Dr. Sedat Laçiner: Gazze’de yaşananlar tüm dünyada dengeleri değiştirme potansiyeline sahip


ENSAR NUR | TR724 HABER

Strazburg’da bulunan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Salı günü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi eski Rektörü Profesör Doktor Sedat Laçiner’in başvurusunu karara bağladı. Mahkeme, Laçiner’in tutukluluk haline yaptığı itirazı haklı bularak Türkiye’yi mahkum etti.

Türkiye’de en genç rektör olma rekorunu elinde bulunduran Laçiner’in başvurusunu değerlendiren Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, 12 Aralık Salı günü kararını açıkladı. Mahkeme, Laçiner’in 23 Temmuz 2016’da tutuklanmasını yeterli gerekçeler oluşmadığı gerekçesiyle hak ihlali olarak değerlendirdi.

Kolay ve diğerleri davasında 284 başvurucunun dosyalarını birleştiren Strazburg Mahkemesi, diğer başvuranlar gibi Laçiner’in tutukluluğunun devam ettirilmesini de uzun buldu ve 3 bin Euro tazminata hükmetti.

Profesör Laçiner 9 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmış ve cezaevinde geçirmesi gereken süreyi tamamladıktan sonra Şubat ayında tahliye olmuştu. Sedat Laçiner, uluslararası ilişkiler ve jeopolitik gelişmeler hakkındaki analizlerini düzenli olarak kendi Youtube kanalında takipçileriyle paylaşıyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version