Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adalet Nöbeti’nde dayanışma büyüyor: An azadî, an azadî


İSTANBUL– İstanbul’da tutsak yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbeti 14’üncü gününde devam ederken, dayanışma amacıyla ziyarette bulunan yurttaşlar, “An azadî, an azadî” mesajı verdi.

İstanbul’da Marmara Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (MATUHAYDER) öncülüğünde tutsak yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbeti 14’üncü gününde devam etti. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Bağcılar İlçe binasında sürdürülen nöbette Kürtçe ve Türkçe “Özgür yaşamın inşası için tecridi kıralım zindanlara ses olalım” ile “Adalet için tecridi kıralım toplumsal barış için zindanlara ses olalım” pankartları asılırken, tutsak yakınları “Tecrit insanlık suçudur” önlüklerini giydi. Eylemi bugün de yurttaşlar ve çeşitli kurum temsilcileri ziyaret etti. Katılımcılar, “Talepler kabul edilmezse mücadele devam edecek” mesajını verdi.

‘AN AZADÎ AN AZADÎ’ MESAJI

Nöbette konuşan anneler, her güne yeni bir mücadele ruhuyla başladıklarını belirtti. Gün boyu devam eden ziyaretlerde Kürtlerin bugüne kadar verdiği direniş ve mücadeleye dikkat çekilerek, nöbet eylemlerinin sonuç alınıncaya kadar süreceği vurgulandı. Bugünkü nöbet eylemine 3 yaşındaki çocuğuyla gelen bir kadın, “Bu ülkede herkese karşı adaletsizlik yapılıyor. Adalet hepimize lazım” diyerek herkesin Adalet Nöbeti’ni desteklemesi gerektiğini söyledi. Adalet Nöbeti başladığı günden beri her gün ziyarette bulunan bir yurttaş da, “Yıllardır Kürt halkı zulüm altındadır. Ben bir anne olarak kimsenin ölmesini istemiyorum. Bu gün hastaneden çıkıp buraya geldim çünkü barışa inanıyorum. Herkesi bu adalet mücadelesine destek vermeye çağırıyorum. Bu hepimizin sorunudur, bu mücadele biz özgürleşinceye kadar devam edecek. An azadî, an azadî” diye konuştu. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version