Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adalet Nöbeti tutanlar İmralı’ya mektup gönderdi


HABER MERKEZİ – Amed, İstanbul ve Wan’da Adalet Nöbeti eylemleri sürerken, aileler PKK Lideri Abdullah Öcalan’a mektup gönderdi.  

 

Amed, İstanbul ve Wan’da “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm” kampanyası kapsamında başlatılan Adalet Nöbeti eylemi sürüyor.  

 

AMED

 

Tutuklu Aileleri ile Dayanışma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Rezan ilçe binasında başlatılan Adalet Nöbeti, 22’nci gününde devam etti. “Tecrit insanlık suçudur” yazılı beyaz önlükleri ile nöbette yerini alan anneler, sık sık “Bê Serok jiyan nabe” , “Jin jiyan azadî” ve “Bijî berxwedana zindanan” sloganları atarak, Kürtçe şarkılar söyledi. Nöbeti DEM Parti Pasur İlçe Örgütü yöneticileri ziyaret etti. 

 

Nöbette konuşan Rabia Ataş, 22 gündür Adalet Nöbetini tuttuklarını belirterek, “Önderimiz ve çocuklarımız üzerindeki tecridin kaldırılmasını istiyoruz. Kalkmadığı sürece grev devam edecek, biz cenazelerin gelmesini istemiyoruz. Çağrımız tüm tutuklu annelerinedir, çocukları tutuklu olmayan anneler de herkes elini bu taşın altına koysun. Eğer çözüm olmazsa biz yine sokaklara çıkacağız, bize müdahalede etseler de biz çıkacağız. Çocuklarımız bu durumdayken biz yerimizde oturamayız” dedi.

 

Nöbet eylemi gün boyu ziyaretlerle sürdü. 

 

İSTANBUL

 

İstanbul’da Marmara Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (MATUHAYDER) öncülüğünde tutsak yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbeti 13’üncü gününde devam etti. DEM Parti Bağcılar ilçe binasında sürdürülen nöbette, Kürtçe ve Türkçe “Özgür yaşamın inşası için tecridi kıralım zindanlara ses olalım” ile “Adalet için tecridi kıralım toplumsal barış için zindanlara ses olalım” pankartları asılırken, tutsak yakınları “Tecrit insanlık suçudur” önlüklerini giydi. Tutsak yakınlarının bugünkü eylemini DEM Parti Esenyurt ilçe yöneticileri ve yurttaşlar ziyaret etti. Gün boyu ziyaretler sürerken, nöbet eylemini Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER) devraldı.

 

TUTSAK AKMAN: EYLEM SONUÇ ALINCAYA KADAR SÜRECEK

 

Nöbet sırasında annesi Fince Akman ile haftalık telefon görüşmesi yapan Marmara (Silivri) 3 Nolu L Tipi Cezaevi’nde bulunan tutsak Yakup Akman, açlık grevlerinin sonuç alıncaya kadar süreceği mesajını verdi. Akman’ın nöbet eylemine gönderdiği mesajı şöyle: “Sayın Abdullah Öcalan’dan haber alana kadar ve Kürt sorunu çözülene kadar bu eylem devam edecektir.”

 

Akman’ın mesajının ardından tutsak yakınları, “Biji Berxwedana zindanan” sloganını attı.

 

KAYY-DER’DEN DAYANIŞMA MESAJI

 

Öte yandan tutsak yakınları ile dayanışmak için Kiğı-Karakoçan-Yayladere-Yedisu Kültür Derneği’nin  (KAYY-DER), mesajı okundu. Mesajda şu ifadeler yer aldı: “Bu coğrafyada varlığımızı kimliğimizi, kültürel değerlerimizi koruma adına verdiğiniz mücadelenizi destekliyor haklı davanız uğruna gösterdiğiniz direnişi selamlıyoruz.”

 

Eylem, alkış ve zılgıtlarla devam etti.

 

WAN

 

Wan Tutuklu Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) öncülüğünde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Wan İl Örgütü binasında başlatılan nöbet 21’inci gününde. Bugünkü eylemi çok sayıda kişi ziyaret etti. Ziyarette sık sık “Bijî berxwedana zindanan”, “Tecride hayır, barış hemen şimdi” ve “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.

 

DEM Parti İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, “25 yıldır Sayın Öcalan üzerinde derinleşen sistematik bir tecrit var. Avukat görüşleri, aile görüşleri ve telefon görüşmeleri elinden alınmış durumda. Bin gündür kendisinden hiçbir haber alamıyoruz. Bu sebeple Kurdistan ve Türkiye’de bulunan cezaevlerinde tutsaklar açlık grevi eylemini başlattı” dedi. 

 

Tecridin barışa ve demokrasiye engel olduğunu söyleyen Dilekçi, şunları söyledi: “Sayın Öcalan üzerinde ağırlaşan tecridin kaldırılması gerekir. Sayın Öcalan sıradan bir kişi değildir, bir toplumun lideridir. Öcalan’ın rol ve misyonu, çözüm için önemlidir. Öcalan’ın çözüm sürecindeki rolünü iyi okumak gerekiyor.”

 

AİLELER MEKTUP GÖNDERDİ

 

Aileler, ziyaretler sonrası PKK Lideri Abdullah Öcalan’a mektup gönderdi. PTT önünde yapılmak istenen açıklama ise polislerce engellendi.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version