Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD’de bireysel silahlanma sorunu: Noel hediyesi kavgası cinayetle sonuçlandı

ABD'de bireysel silahlanma sorunu: Noel hediyesi kavgası cinayetle sonuçlandı


Bireysel silahlanma yasalarının sayısız katliama rağmen sıkılaştırılmadığı ABD’de, bir ailenin Noel hediyesi kavgası cinayetle sonuçlandı. Biri 10 aylık olmak üzere iki çocuk sahibi olan 23 yaşındaki bir anne, Noel hediyeleri yüzünden kendisine öfkelenen 14 yaşındaki erkek kardeşi tarafından öldürüldü.

Şerif Bob Gualtieri’nin açıklamasına göre olay, Noel gününde Florida eyaletinin Largo kentinde yaşandı. 23 yaşındaki abla Abrielle Baldwin, kardeşleri Damarcus Coley ve Darcus Coley ile birlikte Noel alışverişine gitti. Ancak 14 yaşındaki Damarcus, 15 yaşındaki ağabeyi Darcus’a daha çok hediye alındığı gerekçesiyle kavga çıkardı. Üç kardeş anneannelerinin evine döndü ama tartışma devam etti.

Abla Baldwin’in susmasını söylemesi üzerine Damarcus, hem onu hem de 10 aylık bebeğini vuracağını söyleyerek ateş etti. Baldwin olay yerinde ölürken, bebeğin bu sırada yere düştüğü belirtildi. Bu sırada, 15 yaşındaki Darcus da ablasını Damarcus’a ateş etti. Hastaneye kaldırılan Damarcus’un taburcu edilmesi sonrasında cinayet suçlaması ile tutuklanması bekleniyor. Darcus ise cinayete teşebbüs suçlamasıyla gözaltında.

Şerif Gualtieri, olayı ayrıntılarıyla anlattığı basın toplantısında gençlerin silaha erişiminin engellenmesi için yasaların sıkılaştırılması çağrısında bulundu. Eylül ayından beri bölgede 13 silahlı saldırı olayı yaşandığı, kapıları kilitlenmeyen arabalardan 17 silahın çalındığını ve bu son cinayette de bu silahlardan birinin kullanılmış olabileceğini söyleyen Gualtieri, “Sokaklarda silahların bu derece yaygınlaştığını ve çocukların eline bu şekilde düştüğünü ilk kez görüyorum” dedi. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version