Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD| Batı Şeria’da şiddete karışan İsrailli yerleşimcilere vize kısıtlaması geliyor

Fransa | ‘Batı Şeria’daki yerleşimci şiddeti terör politikasıdır’


ENSAR NUR | TR724 HABER

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail işgali altındaki Batı Şeria’da şiddet olaylarına karıştığına inanılan aşırılıkçı yahudi yerleşimcilere vize kısıtlamaları getireceğini duyurdu.

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik aşırılık yanlısı saldırılarını önlemek için daha fazlasını yapması yönünde İsrail’e birçok kez çağrı yapan Blinken, somut adım atma kararı aldı.

Blinken yaptığı açıklamada bu politikanın “şiddet eylemlerinde bulunmak ya da sivillerin temel hizmetlere ve temel ihtiyaçlara erişimini haksız yere kısıtlayan diğer eylemlerde bulunmak da dâhil olmak üzere Batı Şeria’da barış, güvenlik ya da istikrarı baltaladığına inanılan kişileri” hedef almak üzere tasarlandığını söyledi.

Açıklamada, bu kişilerin yakın aile üyelerinin de kısıtlamalara tabi olabileceği belirtildi. Blinken, Washington’un Batı Şeria’da sivillere yönelik tüm şiddet eylemleri için hesap verebilirlik arayışını sürdürdüğünü ve Filistin Yönetimi’ne “Filistinlilerin İsraillilere yönelik saldırılarını engellemek için daha fazlasını yapması gerektiğini” söylediğini de sözlerine ekledi.

Ekim ayı sonunda Joe Biden Batı Şeria’da yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik saldırılarını kınamış ve bu şiddeti “ateşe benzin dökmeye” benzetmişti.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Salı günü yaptığı açıklamada, 7 Ekim’den bu yana Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik 318 yerleşimci saldırısı kaydedildiğini söyledi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version