Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

80 gün oldu, İsrail hâlâ bombalıyor: Gazze’de son 24 saatte en az 250 Filistinli öldürüldü, 500 Filistinli yaralandı

80 gün oldu, İsrail hâlâ bombalıyor: Gazze'de son 24 saatte en az 250 Filistinli öldürüldü, 500 Filistinli yaralandı


– İsrail’in Gazze Savaşı’nın 80. gününde son 24 saat içinde yüzlerce Filistinlinin öldürüldüğü açıklandı.

Hamas’ın Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarında son 24 saatte en az 250 Filistinlinin öldürüldüğünü, 500 Filistinlinin yaralandığını duyurdu.

Sadece İsrail ordusunun Gazze’nin orta kesimindeki El Magazi Mülteci Kampı’nda sivillerin yaşadığı evlere düzenlediği hava saldırısında ölü sayısı 106’ya çıktı.

Son 24 saatin verileri, ulaşılabilen ölülerin toplam sayısının 20 bin 674’e, toplam yaralı sayısının 54 bin 536’ya yükseldiği anlamına geliyor.

‘9 BİNDEN FAZLA FİLİSTİNLİ TEDAVİ EDİLEMEDİĞİ İÇİN ÖLDÜ’

Hamas hükümetinin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es Sevabite’nin yazılı açıklamasında, Gazze Şeridi’nde 23 hastanenin İsrail saldırıları nedeniyle hizmet dışı kaldığı, Gazze’de sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle ölü sayısının artabileceği, nitekim 9 binden fazla Filistinlinin tedavi edilemediği için hayatını kaybettiği belirtildi.

‘SAĞLIK SİSTEMİNİN CANLANMASI İÇİN GÜNDE 1000 YARDIM TIRI ULAŞMALI’

Gazze Şeridi’ne gönderilen yardımların, sağlık sistemindeki ihtiyacın ancak yüzde 2’sine yettiğine dikkati çeken Sevabite, İsrail’in 80 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze’de sağlık sisteminin canlandırılması için günlük 1000 yardım tırının ulaştırılması gerektiğini vurguladı.

‘GÜNDE İHBAR EDİLEN ONLARCA ÖLÜ VE YARALIYA ULAŞAMIYORUZ’

Filistin Kızılayı Sözcüsü Abdulcelil Hancel de Gazze Şeridi’nin orta ve kuzey bölgeleri başta olmak üzere günde onlarca ölü ve yaralı ihbarı aldıklarını, ancak ekiplerinin, İsrail’in obüs ve hava saldırılarını sürdürmesinden dolayı saha koşullarının tehlikeli olması nedeniyle bu kişilere ulaşamadığını belirtti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI DA İSRAİL’İN ELİNDE KAYIP YA DA ESİR

Buna göre İsrail saldırılarında 310 sağlık çalışanı öldürüldü, 99 sağlık çalışanı İsrail tarafından esir alındı, bunlardan 8’i Cebaliye’deki ambulans merkezinden ve kendilerinden 5 gündür haber alınamıyor. Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’ta Filistin Kızılayı Müdürü de 35 gün önce İsrail ordusu tarafından esir alındı ve akıbeti hakkında herhangi bir bilgi elde edilemedi. (AA, Reuters, Haaretz, Dış Haberler)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version