Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

445 aktif polis daha ‘soykırım’ operasyonları kapsamında açığa alındı

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Yunanistan ve Bulgaristan sınıra askerlerden duvar ördük, bu ay bir kişi bile geçemedi


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aktif görevde olan 445 emniyet personelinin Hizmet Hareketi’ne yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında açığa alındığını açıkladı.

Yerlikaya sosyal medya platformu X’te yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığımızın dijital materyaller üzerinde yaptığı geriye dönük çalışmalar kapsamında; FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu tespit edilen 445 aktif emniyet mensubu açığa alındı. Bu şahıslar hakkında idari soruşturma açıldı. Terör örgütleri ve iş birlikçileriyle mücadelemizi durmadan, duraksamadan sürdürmeye devam edeceğiz.”

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığımızın dijital materyaller üzerinde yaptığı geriye dönük çalışmalar kapsamında; FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu tespit edilen 4⃣4⃣5⃣ aktif emniyet mensubu açığa alındı.

Bu şahıslar hakkında idari soruşturma açıldı.

Terör örgütleri ve iş… pic.twitter.com/y1iqZex3t7

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) December 28, 2023

130 bin kişi hukuksuz KHK’larla ihraç edildi

İki yıl süren OHAL döneminde resmi rakamlara göre çeşitli kamu kurumlarından 125 bin 678 kamu görevlisi ihraç edildi. Bugün bu rakamın 130 binin üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Emniyet’ten ihraç edilenlerin sayısı ise 2019’da dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından 33 bin olarak açıklanmıştı. Aynı şekilde süren ihraçlarla bu sayının bugün 35 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version