Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

22-23 Aralık’ta yaşananlar


HABER MERKEZİ – Xakûrkê, Metîna ve Zap’ta çıkan çatışmalarda asker kayıplarının artması sonrası bir kez daha Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinin altyapısı savaş uçaklarıyla hedef alındı. 

 

Federe Kurdistan Bölgesi’ndeki Zap, Avaşîn, Metîna ve Xakûrkê bölgelerinde çatışmalar sürüyor. 22-23 Aralık’ta bölgede şiddetli çalışmalar yaşandı. Savunma Bakanlığı, 22 Aralık’ta Xakûrkê’de yaşanan çatışmalarda 6 askerin hayatını kaybettiğini ve 7 askerin yaralandığını açıkladı. 24 Aralık’ta ise Metîna’da çatışma çıktığı, 6 askerin yaşamını yitirdiği ve 6 askerin yaralandığı açıklandı.  

 

Çatışmaların şiddetlenmesi üzerine daha önce olduğu gibi bir kez daha Kuzey ve Doğu Suriye kentleri hedef alındı. Savaş uçakları, Tirbêspiyê ve Dêrik’te birçok noktayı hedef aldı. Petrol istasyonu ve elektrik santrali de bombalanan yerlerden oldu. 

 

GÜLER’DEN AÇIKLAMA

 

Saldırıların ardından açıklama yapan Savunma Bakanı Yaşar Güler, 2 günlük bilançoyu açıkladı. Güler, “örgütün hareket kabiliyeti bitme noktasına getirildi” dedi. Güler, operasyonların aralıksız bir şekilde devam edeceğini kaydetti. Güler, çatışmalarda 25 PKK’linin “etkisiz” hale getirildiğini ileri sürdü.  

 

HPG AÇIKLAMASI: 67 ASKER HAYATINI KAYBETTİ

 

22-23 Aralık’ta çıkan çatışmaların bilançosuna dair bir açıklama da HPG’den geldi. Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) yer alan açıklamada, Xakûrkê’de 27 askerin hayatını kaybettiği ve askerlerin olduğu tepenin “hakimiyet altına” alındığı ifade edildi. Ayrıca birçok silah ve askeri teçhizata el konulduğu belirtildi. Açıklamada, Metîna’daki çatışmalarda da 9 askerin hayatını kaybettiği belirtildi. 

 

ANF’de bugün yer alan açıklamada ise Zap’ta çıkan çatışmalara dair kimi bilgiler paylaşıldı. Açıklamada, Zap’ta 34 askerin hayatını kaybettiği kaydedildi. 

 

Ayrıca 3 HPG’linin de yaşamını yitirdiği aktarıldı.  

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version