Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk: ‘Yargıtay’da böyle bir karar verilebileceğine inanmıyorum, bu olamaz’

Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk: ‘Yargıtay’da böyle bir karar verilebileceğine inanmıyorum, bu olamaz’


Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, Türkiye işçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay için “hak ihlali” kararı vererek tahliyesinin gerektiğine hükmeden Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına uymaması ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili kararını değerlendiren Yargıtay Onursal Başkanı Prof. Dr. Sami Selçuk, ‘‘Yargıtay’da böyle bir karar verilebileceğine ben inanmıyorum. Bu olamaz.’’ dedi.

Türkiye’de ilk defa Yargıtay’ın AYM kararını tanımamasını Gazete Duvar’dan Can Bursalı’ya değerlendiren Prof. Dr. Sami Selçuk, “Yargıtay’da böyle bir karar verilebileceğine ben inanmıyorum. Bu olamaz” dedi.

‘HERKES UYMAK ZORUNDA’

Türk hukuk sisteminin Anglosakson sistemden farklı olduğuna ve aslında Türkiye’de yüksek mahkemenin olmadığını ifade eden Selçuk, Yargıtay’ın da, Danıştay’ın da Anayasa Mahkemesi’nin de eşit olduğunun altını çizdi.

Anayasanın 153. maddesine dikkat çeken Prof. Dr. Selçuk, “Anayasa Mahkemesi’nin kararına herkes uymak zorundadır” ifadelerini kullandı. Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, Can Atalay’la ilgili kararında AYM’ye “Sınırlarını aştın” demesinin de yanlış olduğunu ifade eden Selçuk, “AYM hak ihlalleri konusunda yetkili makamdır. Ortada bir hak ihlali varsa burada son sözü söyleyecek olan AYM’dir” diye konuştu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version