Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yargıtay 3. Ceza Dairesi hakkında suç duyurusu


İSTANBUL – İstanbul Barosu, Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. 

 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay kararını uygulamayan ve kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunan Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi’ne dönük tepki ve girişimler sürüyor. İstanbul Barosu, Daire’nin üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmak için Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne önünde bir araya geldi. Baro, suç duyurusunun ardından adliye önünde açıklama yaptı. Çok sayıda hukukçunun katıldığı açıklamada konuşan İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, Yargıtay’ın Anayasa’yı çiğnediğini söyledi. 

 

3 BİN 235 İMZA

 

İmzaya açılan suç duyurusunda 3 bin 235 baroya kayıtlı avukatın imza verdiğini aktaran Saraç, “Gerekli disiplin soruşturması için Yargıtay Yüksek Disiplin Kurulu ve Hakim ve Savcılar Kuruluna da suç duyurusunun bir örneği gönderilmiştir. Bu hukuksuzluğa hep beraber karşı durmak veya bir başka deyimle hukuka hep beraber sahip çıkmak için bu suç duyurusu tüm meslektaşlarımızın da imzasına açılmıştır. Bugün itibariyle 3 bin 235 İstanbul Barosu mensubu meslektaşımız da suç duyurusuna imza vermişlerdir, bu imzalarda bugün Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu’na iletilecektir” diye belirtti. 

 

Saraç, AYM üyelerinin hedef gösterildiğine işaret ederek, şöyle devam etti: “Bu durum Türk Ceza Kanunu’na göre açıkça suç teşkil etmektedir. Yargıya müdahale etmekten vazgeçin.”

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version