Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yapılmayan ödemeyi isteyen hastane yönetimini savcılığa şikayet etti


İSTANBUL – Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi yönetiminin maaşına fazladan yatırıldığını öne sürerek kendisinden 4 bin 643 TL talep ettiği tıbbi sekreter, yapılmadığını belirttiği ödeme talebine dair suç duyurusunda bulundu.  

 

İstanbul Kadıköy’de bulunan Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi’nde personel maaşlarına Ağustos ayında yapılan zammın ardından çalışanlarından bazılarına eksik maaş yatırılırken, bazılarına ise iki defa maaş yatırıldığı ortaya çıktı. 4 bin 500’den fazla personelin bulunduğu hastanede, zamlı maaş ödemelerinin olması gerekenden az yattığını fark eden çalışanlar duruma hastanenin Mali İşler Birimi’ne bildirip düzeltme talebinde bulundu. 

 

Başvuru yapanlara ödenmeyen meblağ geri ödenirken, bildirmeyenler ise ücretlerini eksik aldı. Başvurular üzerine yapılan incelemede 100’den fazla çalışana ise iki kez maaş yatırıldığı tespit edilip bu ödemeler daha sonra geri talep edildi.

 

SAYIŞTAY’DAN MÜFETTİŞ TALEBİ

 

Hastanenin Tıbbı Genetik bölümünde tıbbi sekreter olarak çalışan Güler Çınar isimli çalışanın maaşı da yapılan zam oranında 27 bin 253 TL olarak belirledi. Maaşını alan Çınar’a 27 Eylül’de resmi yazı gönderen hastanenin Mali İşler Birimi, ücreti hesaplanırken sehven hata yapıldığını ve 4 bin 643 TL fazla ödeme yapıldığı gerekçesiyle bu paranın iadesini istedi. 

Ancak maaşının dışında kendisine fazladan ödeme yapılmadığını belirten Çınar, bu sorunu çözemediği hastane yönetimi hakkında İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’na giderek Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 

 

VAZGEÇİRİLMEYE ÇALIŞILDI

 

Dilekçesinde durumu anlattığını Mali İşler Birimi yetkililerinin kendisine “Hastane personeli sayısı fazla ve maaştan sorumlu kişiler de sürekli tayin isteyip gidiyor” dediğini anlatan Çınar, şikayetçi olacağını söylediğinde vazgeçirilmeye çalışıldığını söyleyip, bu konuda aralarında geçen yazışmaları dilekçesine ekledi. 

 

Birçok çalışanın yaşadıkları mağduriyeti Maaş Birimi’ne bildirmesine rağmen eksik ödemelerin hala kendilerine verilmediğine belirten Çınar, mağdur durumdaki kimi çalışanlara ait mesajları da yine kanıt olarak dilekçesine ekledi. 

 

Çınar, suç duyurusunda bulunmasının yanı sıra Sayıştay’a da şikâyette bulunup denetim yapılması için müfettiş talebinde bulundu.

 

Söz konusu iddiaları yöneltmek üzere ulaştığımız hastane yetkilileri ise sorularımızı yanıtsız bıraktı.

 

MA / Ömer İbrahimoğlu

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version