Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Wilders atamıştı; hükümeti kurmakla görevli arabulucu ‘dolandırıcılık’ suçlaması nedeniyle görevi bıraktı

Wilders atamıştı; hükümeti kurmakla görevli arabulucu ‘dolandırıcılık’ suçlaması nedeniyle görevi bıraktı


BASRİ DOĞAN | AMSTERDAM, TR724

Hollanda’da hükümeti kurmakla görevli Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders’in koalisyon görüşmelerini yürütmekle görevlendirdiği Milletvekili Gom Van Strien, hakkındaki dolandırıcılık suçlamalarının ortaya çıkması nedeniyle görevinden ayrıldı. Hollanda Meclis Başkanı Vera Bergkamp, “Hemen işe başlayabilecek yeni bir arabulucunun hızla atanmasının artık son derece önemli. Bu konuda PVV partisinden haber bekliyoruz.” dedi.

Hollanda’da, Geert Wilders liderliğindeki Özgürlük Partisi’nin (PVV) açık ara birinci çıkmasının ardından, hükümeti kurma görevi bu partiye verilmişti. Ancak, PVV Milletvekili Gom Van Strien’in arabuluculuk görevi NRC gazetesi tarafından ortaya atılan dolandırıcılık suçlamaları ile son buldu. Gazete, Van Strien’in siyasi kariyerinde büyük bir skandalı da ortaya çıkarmış oldu. Hakkındaki suçlamaları reddeden Van Strien, PVV partisi adına yürüttüğü görevi bırakma kararı aldı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan PVV Milletvekili Gom Van Strien, “Bu hafta sonu medyada geçmişimdeki faaliyetlerle ilgili olarak dürüstlüğümü sorgulayan makaleler yer aldı. Hem bu konuda yaratılan huzursuzluk hem de buna bir yanıt hazırlamak, benim görüşüme göre, bu arabuluculuk işimi yapmama engel teşkil ettiği için görevi bıraktım.” dedi.

Van Strien, PVV lideri Wilders ve Parlamento Başkanı Bergkamp’a arabulucuk görevini bu açıklamalardan sonra yapmayacağını bildirdi. PVV senatörü Gom van Stiren’in ilk görüşmelerini bugün yapması bekleniyordu.

Geert Wilders ise konunu ile yaptığı açıklamada, “Gom Van Strien bu durumlardan dolayı ne yazık ki görevi bırakmanın daha iyi olduğu sonucuna varmak zorunda kaldığını söyledi. Yeni bir arabulucu için meclisteki milletvekilleri görüştükten sonra karar vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bu durumun siyasete ve sürece olan güveni zedeleyeceğinden korkup korkmadığı sorulduğunda Wilders, sürecin iyi gitmediğini ancak bu yanlış başlangıçtan sonra işlerin hızlı ilerleyebileceğini savundu.

Ayrıca Liberal Parti (VVD), Çiftçiler Partisi (BBB) ve Yeni Sözleşme Partisi (NSC) partilerini bundan sonra hızla masaya oturmaya çağıran Wilders, bu partilerin seçmenlerinin ‘merkez sağ’ bir kabineden yana olduğunu gösteren anketlerin yer aldığına dikkat çekti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version