Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tutunanlar’da bir başarı hikayesi; kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Ateş

Tutunanlar’da bir başarı hikayesi; kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Ateş


KHK ile kapatılan Şifa Üniversitesi’nin rektörü ve kurucu mütevelli heyeti başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş, ‘Tutunanlar’ YouTube kanalının ilk bölümünün konuğu oldu. Türkiye’nin hatta dünyanın en önemli kalp cerrahlarından biri olan Mehmet Ateş, 15 Temmuz öncesi ve sonrasında yaşadıklarını, Yunanistan’daki meslek hayatını anlattı.

Mehmet Ateş, dünyanın en önemli kalp cerrehlarından ders almıştı.

“Üniversiteyi kapatmak için fırsat kolluyorlardı. Bunun için beni tutuklamanın en kolay yol olduğunu düşündüler. Çünkü hiçbir şey bulamadılar.” diyen Mehmet Ateş, “Ben yazışmalarımı hala Şifa Üniversitesi Rektörü olarak yapıyorum. Çünkü benim düşündüğüm manada ben hala o görevden alınmadım.” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz öncesi tutuklandı.

Mehmet Ateş’in hayatı gerçek bir başarı hikayesi. Mehmet Ateş, cezaevinden tahliye olduktan sonra ‘memleketinde yiyecek ekmeği, içecek suyu kalmadığını’ düşünerek Yunanistan’a geçti ve 55 yaşından sonra Yunanca’yı C1 seviyesinde öğrendi.

Dil sorunu aştıktan sonra ‘denklik’ sınavlarını vererek Komşu’da mesleğini yapmaya başladı. Mehmet Ateş, şu anda C2 seviyesinde öğrendiğini, bunun için bir profesörden ders aldığını anlatıyor:

İşte o belgesel…

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

ÖNCEKİ YAZISizde hiç vicdan yok mu; hasta tutuklu Ramazan Taşkıran’ı öldürecek misiniz?SONRAKİ YAZIBaşkanlık sistemi, ekonomiyi çökertti; 15 milyon insan sefalet içinde

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version