Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tutuklu ÇHD’li avukatlar için açıklama


HABER MERKEZİ – “Tutsak Avukatlara Özgürlük” talebiyle birçok kentte açıklama yapan ÇHD, kararlarında bağımlı ve taraflı tutum sergileyen mahkemelere karşı hukuk ve savunma hakkı için mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı. 

 

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Genel Başkanları Selçuk Kozağaçlı ve ÇHD üyesi ve yöneticilerine verilen ceza hükmünün yıldönümünde, “Tutsak Avukatlara Özgürlük” talebiyle birçok kentte basın açıklaması yaptı. Hukuk örgütlerinin de destek verdiği açıklamalarda, tutuklu avukatların halkların avukatları olduğu belirtilerek, baskıların savunma ve savunulma hakkının ihlali olduğuna vurgu yapıldı. 

 

İZMİR 

 

İzmir’de hukuk örgütleri İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi. “Tutuklu avukatlara özgürlük” pankartının açıldığı açıklamada “Savunma susmadı, susmayacak”, “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Ebru Timtik ölümsüzdür” sloganları atıldı. Açıklamaya İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz ve çok sayıda avukat katıldı. 

 

Açıklamada konuşan ÇHD İzmir Şubesi Başkanı Dilancan Ateş, ÇHD’li avukatlara karşı açılan davalardaki yüzlerce klasörde yaşanan hak ihlallerine dikkat çekti. Ateş, “Tüm demagoji ve yalan furyasına karşılık, davamız yurt dışından yüzlerce meslektaşımız tarafından her duruşmada onca yol aşılarak fiziki olarak sahiplenildi. Ve bu dava sürerken, üyelerimiz tutsakken, üyemiz ve mücadele arkadaşımız Ebru Timtik adil yargılanma hakkı için hayatını feda ederken, mücadelemizden bir milim dahi sapmadık” dedi. 

 

‘MÜCADELEYE DEVAM’ MESAJI

 

Katledilen işçileri, geleceksizleştirilen öğrencileri ve halkları savunmaktan vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Ateş, “Tarih bilincimiz ile çok iyi bilmekteyiz ki, faşizm tarafından hazırlanan sahte deliller, yalanlar ve iftiralar ile verilen yargı kararları, hükümler ve infazlar her zaman tarihin mahkemesinde tarihin çöplüğüne gitmiştir. İrademiz nettir ve baskı, zor, tutuklama ve hapis ile değiştirilemeyecektir. Bildiğimizi okumaya, halkın ve haklının yanında durmaya, savunmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

 

İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz da şunları söyledi: “Bu ülkede hak mücadelesi vermek zordur. Bunu yapan avukatların başına her zaman bir tehlike gelebilir. ÇHD başkanı ve üyeleri de her koşula rağmen mücadeleye devam ettiler. Bizim mücadelemiz demokrasiden, insan haklarından yana ve kararlarında açıkça bağımlı olduğunu söyleyenlerin yanında değiliz, olmayacağız da. Bu uğurdu dövüşenlere düşenlere selam olsun.”

 

ADANA 

 

ÇHD Adana Şubesi, Adana Adliyesi’nde bulunan Avukatlar Salonu’nda açıklama yaptı. Çok sayıda avukatın katıldığı açıklamada basın metnini ÇHD Genel Sekreteri Ümit Büyükdağ okudu. İlk günden bu güne kadar siyasi iradenin ÇHD’yi hedef aldığını belirten Büyükdağ, hiçbir saldırıya karşı susmayacaklarını dile getirdi. Büyükdağ, avukatlık mesleği ve savunma makamı üzerindeki baskılara son verme çağrısında bulundu. 

 

MERSİN

 

1974 Çağdaş Hukukçular Derneği Mersin Şubesi, adliye önünde açıklama yapmak istedi. Açıklamayı takip etmek isteyen gazeteciler adliye bahçesine alınmadı. Bu duruma tepki gösteren avukatlar, kararı protesto etti.  Adliye dışına çıkarılan gazeteciler, açıklamayı adliye kapısının demir parmaklıkları arasında takip etti.  Açıklamada basın metnini 1974 Çağdaş Hukukçular Derneği Mersin Şube Başkanı Ersan Çetinkaya yaptı. Çetinkaya, tüm baskı ve saldırılara karşı mücadele edeceklerini belirtti. 

Açıklama alkışlarla son buldu.  

 

ANKARA

 

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Şube yöneticileri ve üyeleri de Ankara Adliyesi’nin içinde eylem düzenledi. Eylemde, “Tutsak avukatlara özgürlük” yazılı pankart taşındı. Eylemde konuşan Ceren Yılmaz, avukatların hukuksuz yere cezaevinde tutulduğunu belirterek, dosyanın bozulması çağrısı yaptı.

 

Avukatlar, açıklamadan sonra adliye içinde yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte, “Devrimci Avukatlar Serbest Bırakılsın, Savunma Susmadı Susmayacak, Ebru Timtik Ölümsüzdür, Tahir Elçi Ölümsüzdür” sloganları attı.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version