Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Türkiye’nin saldırılarında 2 milyon 150 bin kişi elektriksiz kaldı


HABER MERKEZİ – Türkiye’nin saldırılarından dolayı 2 milyon 150 bin kişinin elektriksiz kaldığı belirtilen Kuzey ve Doğu Suriye’de, son 6 ayda yaşanan hasarın 1 milyar doları aştığı aktarıldı. 

 

Türkiye’nin 4 Ekim’den bu yana Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük saldırıları devam ediyor. Altyapı, enerji merkezleri, su, benzin istasyonları ile petrol kuyularının savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla doğrudan hedef alındığı bölgede, birçok kişi yaşamını yitirirken, alt-üst yapı ve birçok kurum zarar gördü, milyonlara insan elektriksiz kaldı. Rimêlan Petrol Sahaları Yönetimi, bölgedeki hasara ilişkin bir rapor hazırladı. ANHA’da yer alan rapora göre, yaşanan hasar 1 milyar doları aştı. Saldırılardan dolayı Özerk Yönetim’in hazinesinin gelirleri en az 540 milyon dolar azaldı.

 

İstasyonların ve tek gaz imalathanesinin hedef alan saldırılardan bölgedeki gaz ihtiyacının olumsuz etkilendiği belirtilen raporda, hava saldırıların Cizîr Bölgesi ve Dêrazor’un güney kesimindeki fırın ve su istasyonların çalışmalarını da etkilediği belirtildi. İstasyonun tamamen hizmet dışı kalmasından dolayı Özerk Yönetim bölgelerinde 2 milyon 150 bin kişinin elektriksiz kaldığı aktarıldı. Raporda, 13 petrol kuyusunun bombalandığı Cizîr Bölgesi’nde, 35 milyon 351 bin 228 dolar zarar oluştuğu aktarıldı. Ayrıca 6 petrol toplama istasyonunun (Aliyan, Babasî, Zarbe, S2, Aliyan Duyem, Seîde) hedef alınması nedeniyle meydana gelen zarar ise 96 milyon 565 bin 768 dolar olarak açıklandı. Raporda, Türkiye’nin hedef aldığı petrol merkezlerinin yeniden inşa ve onarım maliyetinin 7 milyon 500 bin dolar olduğu belirtildi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version