Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Turkcell’de ‘Berat Albayrak dönemi’ sona erdi: Yöneticilerin tamamı görevden alındı

Turkcell’de ‘Berat Albayrak dönemi’ sona erdi: Yöneticilerin tamamı görevden alındı


Telekomünikasyon şirketi Turkcell’de, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak döneminde göreve gelen yöneticilerin tamamı görevlerinden alındı. Son görevlendirmelerle birlikte altı genel müdür yardımcısı da değiştirildi.

Telekomünikasyon şirketi Turkcell’de, eylülde başlayan görevden almalar kapsamında son olarak altı genel müdür yardımcısı daha koltuğunu kaybetti.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak döneminin görevlendirilen yöneticilerin tamamı değişmiş oldu

Mart 2020’de Turkcell Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirilen Bülent Aksu, 15 Eylül 2023’de Genel Müdürlüğe getirildi. Aksu’dan boşalan koltuğa ise Nisan 2021’den beri Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Şenol Kazancı atanmıştı.

Türk Internet’in haberine göre, Kazancı’nın atanmasının ardından işleri genel müdüre bırakmayıp yönetmeye çalışması krize neden oldu. Haberde, “Yönetim Kurulu Başkanı Kazancı’nın, yeni atanan genel müdür Bülent Aksu’yu 10 gün içinde görevden alıverdiğini şaşkınlıkla gördük. Şimdi aynı şaşkınlıkla genel müdür yardımcılarının alındığını duyuyoruz” denildi. Haberde, son görevden almalarla Turkcell’de Berat Albayrak döneminin kapandığı öne sürüldü.

Turkcell’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde ise görevden almalar ve yeni atamalara ilişkin şöyle denildi: “Şirketimizde teknolojik ilerleme ve inovasyon odağını güçlendirmek, organizasyonda çeviklik ve yalınlık sağlamak amacıyla aşağıdaki organizasyon değişiklikleri yapılmıştır.

6 GENEL MÜDÜR YARDIMCISI DA DEĞİŞTİRİLDİ

Kurumsal ve Ev Satış Genel Müdür Yardımcılığı, Bireysel Satış Genel Müdür Yardımcılığı, Pazarlama Genel Müdür Yardımcılığı, Dijital Servisler ve Çözümler Genel Müdür Yardımcılığı, Strateji Genel Müdür Yardımcılığı ve Dijital Dönüşüm Genel Müdür Yardımcılığı kaldırılmış olup, ilgili Genel Müdür Yardımcıları pozisyonlarından ayrılmıştır. Satış Genel Müdür Yardımcılığı oluşturulmuş ve Kadri Özdal Genel Müdür Yardımcılığı’na atanmıştır. Pazarlama ve Dijital Servisler Genel Müdür Yardımcılığı oluşturulmuş ve Murat Akgüç Genel Müdür Yardımcılığı’na atanmıştır. Tedarik Zincirinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı’na, mevcut Genel Müdür Yardımcısı yerine, Şirketimizde halihazırda İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Erkan Durdu vekaleten atanmıştır. Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı’na, mevcut Genel Müdür Yardımcısı yerine, Vehbi Çağrı Güngör atanmıştır. Hukuk ve Regülasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı’na Şirketimizde Kurumsal Hukuk İşleri Direktörü olarak görev yapan Ali Uysal atanmıştır.”

Konuyu daha önce gündeme getiren gazeteci Fatih Altaylı, Bülent Aksu’nun 10 gün sonra Turkcell Genel Müdürlüğü görevinden alınmasının ‘aile içi mesele’ olduğunu yazmıştı. Altaylı, Şenol Kazancı ile yaşanan ‘atama’ anlaşmazlığından dolayı Aksu’nun istifasının istendiğini kaydetmişti. Kazancı’nın Bilal Erdoğan’a, Aksu’nun da Berat Albayrak’a yakın olduğunu kaydeden Altaylı, “Aile içi mesele. Kaybedeni ise Berat Albayrak” değerlendirmesi yapmıştı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version