Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tunç: Yargıdaki krizin çözüm yeri Meclis’tir

Tunç: Yargıdaki krizin çözüm yeri Meclis’tir


ANKARA – Yargıtay ve AYM arasında çıkan krizi değerlendiren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu durumu, “Bir Anayasa ihlali var” şeklinde değerlendirerek, çözüm yerinin Meclis olduğunu ileri sürdü.

 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay’ın, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Can Atalay hakkındaki hak ihlali kararını tanımaması ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması sonrası başlayan tartışmalara ilişkin yeni bir açıklama yaptı. 

 

Yargıtay ve AYM arasında ortaya çıkan “krizi” görüş farklılığı olarak niteleyen Tunç, aynı zamanda, “Bir anayasa ihlali vardır” dedi. Ancak kimin Anayasayı ihlal ettiğini ise dile getirmedi.

 

Tunç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir görüş farkı var burada konuyu farklı noktalara çekmenin gereği yok. Özgür Bey heyecanla Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik yakışıksız ifadeleri var. Burada herhangi bir darbe söz konusu değil, bu millet darbenin ne olduğunu çok iyi biliyor. Bu millet Yassıada zihniyetini hiç unutmamıştır. 15 Temmuz’a kimin kontrollü darbe dediğini de iyi biliyor bu millet. Konuyu oraya buraya çekmenin anlamı yok. İki mahkeme arasındaki görüş farkını TBMM çözer. İki yüksek mahkeme arasında görüş farkı var.”

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version