Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TRT muhabiri Elif Akkuş tahliye edildi

TRT muhabiri Elif Akkuş gözaltına alındı; cezaevleri ‘imaj’ haberine tepki yağmıştı


TRT’deki nepotizm ve kamu harcamalarına ilişkin anonim bir hesaptan yapılan paylaşımların ‘bilgi kaynağı’ olduğu gerekçesiyle tutuklanan TRT Haber Muhabiri Elif Akkuş tahliye edildi.

TRT muhabiri Elif Akkuş’un cezaevinden tahliye olduğunu duyuran Avukat Hüseyin Ersöz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“TRT Haber Muhabiri Elif Akkuş tahliye oldu. 20 Ekim tarihinde, ağır sağlık sorunlarına karşın, 112 acil sedyesinde, hukuka aykırı şekilde tutuklanan gazeteci Elif Akkuş, Ankara Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edildi. Elif Akkuş, TRT’deki nepotizm ve kamu kaynaklarının kötüye kullanımına ilişkin, anonim bir twitter hesabında yapılan paylaşımlar gerekçe gösterilerek tutuklanmıştı. Elif Akkuş, az önce Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nden tahliye oldu.”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek veya yaymak”, “tehdit”, “şantaj” ve “iftira” suçlarından yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteci Elif Akkuş, 25 yıldır çalıştığı TRT’den üç aylığına sebebi açıklanmadan uzaklaştırılmıştı. Akkuş gözaltına alındıktan tutuklanmıştı.

SİNCAN CEZAEVİ GÜZELLEMESİ YAPMIŞTI

Elif Akkuş, 2022 yılında kadın mahkumların tutuklu bulunduğu Sincan Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’da röportaj yapmış, cezaevindeki yaşamın çok güzel olduğunu uzun uzun anlatmıştı. Cezaevinde 24 saat geçiren Elif Akkuş, kadın tutukluların, bebekleriyle birlikte cezaevlerinde çok iyi ortamlarda kaldıklarını söylüyordu.

CEZAEVLERİ İMAJ HABERİNE TEPKİ YAĞMIŞTI

Elif Akkuş’un 11 Kasım 2022’de TRT Haber için hazırladığı cezaevi imaj haberi yoğun tepki toplamıştı. Akkuş, kadın mahkumların tutuklu bulunduğu Sincan Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda röportaj yapmış, cezaevindeki yaşamın çok güzel olduğunu uzun uzun anlatmıştı. Cezaevinde 24 saat geçiren Elif Akkuş, kadın tutukluların, bebekleriyle birlikte cezaevlerinde çok iyi ortamlarda kaldıklarını iddia ediyordu.

Özellikle son 10 yılda cezaevlerinde yaşanan insan hakları ihlallerini, dayak, çıplak arama, işkence, kalabalık koğuşlar gibi temel problemleri görmezden gelen Akkuş, haberinde , “Sincan Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda 485 tutuklu kadın ve hükümlü bulunuyor. Bunlardan 21’i anne ve 25 çocuk anneleriyle beraber kalıyor. Cezaevi, tutuklu ve hükümlüler için insani koşullar sunuyor. Burası yıllar boyu zihinlere yerleşen genel cezaevi algısının çok ötesinde. Tüm yerleşim planı ihtiyaçlar düşünülerek yapılmış. Bir mahkum şöyle söyledi; ev tipi hapishane olarak yapıldıktan sonra bizim için çok daha rahat oldu. Geniş bir odada, ev gibi bir yer. En azından ana okulları, kurutmamız var. Buzdolaplarımız var. Bir nevi evimiz gibi.” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version