Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tanık ifadesiyle açılan davada birleştirme kararı


İSTANBUL – HDP Gençlik Meclisi eski üyesi Hüsamettin Tanrıkulu hakkında açık tanık ifadesi ile açılan yeni dava, İstanbul’da devam eden dosya ile birleştirildi. 

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında 3 Eylül 2022’de gözaltına alındıktan sonra dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedef göstermesiyle tutuklanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi eski üyesi Hüsamettin Tanrıkulu hakkında “Örgüte üye olmak” iddiasıyla açılan davanın 6’ncı duruşması İstanbul Adliyesi 29’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada, Tanrıkulu ve avukatı Nagehan Avçil hazır bulundu.  

 

YENİ İDDİANAME MEVCUT DOSYA İLE BİRLEŞTİRİLDİ

 

Duruşmada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca daha önce 669 kişi hakkında ifade veren açık tanık Ümit Akbıyık’ın ifadeleri üzerine Tanrıkulu hakkında “Örgüt üyesi olmak”, “Mala zarar verme”, “Tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma” iddialarıyla hazırlanan yeni iddianame, mahkeme heyetince mevcut dosya ile birleştirildi. 

 

‘DİYARBAKIR’DA YARGILAMA YAPILSIN’

 

Duruşmada söz alan Tanrıkulu, avukatıyla görüştükten sonra savunma yapacağını ifade etti. Avukatı Nagehan Avçil ise, “örgüt üyeliği” iddiasıyla yargılamanın İstanbul’da, “Mala zarar verme” ve “Tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma” iddialarına dönük yargılamanın ise Diyarbakır’da yapılmasını talep etti.

 

DURUŞMA ERTELENDİ

 

Savunma taleplerini kabul eden mahkeme, Tanrıkulu’nun tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 15 Şubat 2024’e erteledi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version