Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tanhan’ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor


İZMİR – Eskişehir Şehir Hastanesi’nde tedavisi süren kanser hastası Cemal Tanhan’ın hastalığı kemiklerine kadar yayıldı.

 

Tutuklu bulunduğu Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nden yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle 6 Kasım’da tahliyesine karar verilip tedavi altına alınan Cemal Tanhan’ın entübe edilmiş halde tedavisine devam ediliyor.  

 

30 yıldır cezaevinde olan 68 yaşındaki Tanhan, felç geçirmesi üzerine 23 Ekim’de Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış, buradan da 27 Ekim’de Eskişehir Şehir Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü’ne sevk edilmişti. 

Dördüncü evre kanser teşhisi konulup, hastalığı tüm vücuduna yayılmış durumda bulunan Tanhan, tedavi sürecinde konuşma yetisini de kaybetti. 

 

Hastanede refakatçi olan kızı Ayşe Tanhan, doktorların babasının durumuyla ilgili verdiği son bilgileri paylaştı.

 

TAHLİYESİ İÇİN SON ANA KADAR BEKLEDİLER’

 

Kendilerine verilen bilgileri göre, kanser hücrelerinin babasının kemiklerine kadar yayıldığını aktaran Tanhan, “Doktoru değiştikten sonra bize ‘tedavi için çok geç kalınmış’ dedi. Babamın tutuklu olduğunu söylediğimde, o bile inanamadı. Babamı tedavi olması için zamanında hastaneye getirmediler. Son ana kadar beklediler. Tansiyonu da çok düşük olduğu için sevkini de yapamıyoruz. İlk entübe edildiğinde bir kaç gününün kaldığı söylenmişti. Ama babam halen yaşıyor. Biz de umutla iyileşmesini bekliyoruz” dedi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version