Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Soykırım hukukuna bir delil daha eklendi; eşi hakkındaki suçlamalar hükme gerekçe yapıldı!

Soykırım hukukuna bir delil daha eklendi; eşi hakkındaki suçlamalar hükme gerekçe yapıldı!


AKP rejimi yargısının Hizmet Hareketi’ne yönelik soruşturma ve yargılamalarda ‘soykırım hukuku’ uyguladığına dair delillere bir yenisi daha eklendi. Üstelik bu kez karar yerel bir mahkemeden değil, ‘istinaf’tan geldi.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı eski Başkanı Prof. Dr. Murat Yanık’ın sosyal medya hesabından paylaştığı karara göre, ‘suçun şahsiliği’ ilkesini yok sayan mahkeme, ‘eşinden’ dolayı davacının ‘istinaf’ talebini reddediyor. 

Söz konusu karar uydurulmuş ‘irtibat ve iltisak’ kavramlarıyla hukukun nasıl katledildiğinin de ispatı niteliğinde. Sanığa hiç bir suç isnat edemeyen mahkeme, eşi üzerinden örgütle ‘irtibat ve iltisakı’ olduğu varsayımıyla istinaf talebine olumsuz karşılık veriyor.

25 yıl hocalık yaptım hiç bir öğrencimin bu kadar kötü gerekçe yazdığını görmedim. Bu kararı verenlerin hukukçu olduğunu ve hayatları boyunca “suçun şahsiliği” ilkesini duyduklarına ınanamıyorum! Anayasa’nın 90. maddesinden ve AİHM’in Yalçınkaya kararından zaten haberleri yoktur! pic.twitter.com/X6dX11jINB

— Murat Yanık (@ProfDrMura38855) November 13, 2023

Prof. Dr. Murat Yanık, kararla ilgili paylaşımında, “25 yıl hocalık yaptım hiç bir öğrencimin bu kadar kötü gerekçe yazdığını görmedim. Bu kararı verenlerin hukukçu olduğunu ve hayatları boyunca “suçun şahsiliği” ilkesini duyduklarına ınanamıyorum! Anayasa’nın 90. maddesinden ve AİHM’in Yalçınkaya kararından zaten haberleri yoktur!” ifadelerini kullanıyor.

İşte Murat Yanık’ın paylaştığı o ibretlik karar:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version