Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Soruşturmada görevli KHK’lı Başkomiser: Dink cinayetinde karanlıkta kalan tek bir nokta bile yok

Soruşturmada görevli KHK’lı Başkomiser: Dink cinayetinde karanlıkta kalan tek bir nokta bile yok


İstihbarat Daire Başkanlığı’nda görevli KHK’lı Başkomiser Abdullah Öztürk, Güvenpark YouTube kanalında Hrant Dink cinayetine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Tetikçi Ogün Samast’ın tahliyesi ve ardından yeniden hakkında iddianame hazırlanmasıyla ilgili konuşan Öztürk, 2007 yılında işlenen cinayette karanlıkta kalan tek bir noktanın bile olmadığını delilleriyle anlattı.

Cinayette birinci derecede sorumlu olan dönemin Trabzon İstihbarat şube Müdürü Engin Dinç ve Jandarma Alay Komutanı Ali Öz’e dikkat çeken Öztürk, “Ali Öz’ün Trabzon Jandarma arşivleriyle oynadığı ortaya çıktı. Ogün Samast’ın İstanbul’a Jandarma’nın adamlarının gözetiminde geldiği HTS kayıtlarıyla tespit edildi. Cinayet jandarmanın kontrolünde işlenmişti. Trabzon İstihbarat’ın başında o dönemde bugünün Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç var. İstanbul’da ise Ahmet İlhan Güler İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapıyor. İkisi de görevini yapmıyor ancak suçlanmadılar. Konuyla alakası olman Ankara’da görevli Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılıyor. Halbuki Akyürek ve Yılmazer’in bu cinayeti önleme adına yapabilecekleri hiçbir işlem yok! Bu konuyu çözmeye Ankara’dan başlarsanız sulandırırsınız. Burada sorumlu olan Trabzon ve İstanbul İstihbarat ile İstanbul Valiliği… Valilik de istihbaratı alıyor ancak Dink’e koruma vermiyor. Bunun yerine Vali yardımcısı ile iki MİT elemanı, Dink’i valiliğe çağırıp uyarıyor!” ifadelerini kullandı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili Ogün Samast hakkında hazırlanan ikinci iddianame İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Samast, 26 Aralık’ta hakim karşısına çıkacak. Tetikçi hakkında, “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçundan 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Peki bu sürece nasıl gelindi? Bütün suç üzerlerine yıkılan masum emniyet müdürleri Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer hiçbir ihmalleri ve sorumlulukları yokken dosyaya nasıl dahil edildiler?

İstihbarat Daire Başkanlığı’nda görevli KHK’lı Başkomiser Abdullah Öztürk, Güvenpark YouTube kanalında Hrant Dink cinayetine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Ogün Samast’ın tahliyesi ve ardından yeniden hakkında iddianame hazırlanmasıyla ilgili konuşan Öztürk, yaşanan süreci şöyle anlattı:

İsmail Öztürk: Ogün Samast’ın Cemaat’le bağlantısı olsa yüzlerce yıl ceza verirlerdi

Eski Emniyet Müdürü İsmail Öztürk de Ogün Samast’ı yeniden tutuklayabilmek için uyduruk ifadelerle Cemaat’le irtibatının kurulmaya çalışıldığını anlattı. Öztürk, “Ogün Samast’ın Cemaat’le ilgisi olsaydı onu çıkarmazlardı. Bununla ilgili en küçük bir delileri olsaydı yüzlerce yıl ceza verirlerdi. Hrant Dink cinayetinden önce bakıyorsunuz adam Trabzon Jandarma İstihbarat’ın adamı… HTS kayıtlarıyla bu net olarak ortaya çıkar. Suç işlemiş kişinin tek başına ifadesi adli ve yargı açısından tek delil değildir. Onu yan delillerle doğrulamanız gerekir. Samast’ın olay öncesi ve sonrası bütün irtibatlarını ortaya koysanız, herşey buz gibi ortaya çıkar. Ama bütün bunları yapma, bunun yerine o konuyu soruşturma cesareti gösteren insanlara işi yık ve kurtul. Şu anda belki vaziyeti idare ediyorlar ama bu işlere karışanlar; o hakimler savcılar gerçekten hem vicdanları, hem tarih önünde bu yaptıkları yalan işlerin hesabını mutlaka vereceklerdir.” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version