Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Şile ve Zonguldak’ta okullar yarın tatil edildi

Şile ve Zonguldak’ta okullar yarın tatil edildi


İstanbul’un Şile ilçesinde ve Zonguldak’ta yağış ve fırtına sebebiyle okullar yarın tatil edildi.

Sağanak yağış ve fırtına sonrası Şile Ağva Merkez Mahallesi’nde bulunan Yeşilçay Deresi taştı. Dere suyunun aniden yükselmesiyle taşkın yaşandı. Yaşanan taşkın sonrası dere bölgesi sular altında kalırken, bölgedeki restoran ve kafelerde hasar meydana geldi. Yaralanan ya da mahsur kalanın olmadığı taşkın sonucu bölgedeki iş yerleri kullanılamaz hale geldi. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye gelen belediye ekiplerinin suyu tahliye ve temizlik çalışmaları sürüyor.

İstanbul Valiliği olumsuz hava şartları sebebiyle Şile’de 20 Kasım Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı. Valilik, Şile’deki kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ya da kronik hastalığı bulunan personelin de 20 Kasım tarihinde idari izinli sayılacağını da bildirdi.

Diğer yandan şiddetli yağış, fırtına ve kar yağışı sebebiyle Zonguldak’ta da eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

Zonguldak Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Zonguldak il genelinde olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelde 20 Kasım 2023 tarihinde bir gün idari izinli sayılacaktır.”

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version