Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Savaş karşıtı protestocular ABD Dışişleri Bakanı Blinken’ın konuşmasını bastı

Savaş karşıtı protestocular ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın konuşmasını bastı


– ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın, İsrail ve Ukrayna’ya milyonlarca dolar daha fazla mali yardım yapılması için Kongre’deki ilgili komitede yaptığı konuşma, Filistinlilerle dayanışma eylemine sahne oldu. Savaş karşıtı Code Pink grubundan bir grup eylemci, Blinken’ın konuşmasını “Ateşkes şimdi” çağrıları ile kesti.

Konuşmasının başlangıcında, Blinken’in neredeyse her bir cümlesi yarıda kaldı. Eylemciler, Biden yönetiminin İsrail ve Ukrayna’ya 106 milyar dolarlık yardım yapılması çağrısının aleyhine slogan attı.

Protestocular, salondan güvenlik güçleri tarafından çıkarıldı.

Blinken, Senato’nun ödenek tahsisi ile ilgili komitesinde, ABD’nin devasa bütçe açığına rağmen Biden’dan Ukrayna, İsrail ve ABD’nin sınır güvenliği için gelen 106 milyar dolarlık ek bütçe çağrısı konusunda senatörleri ikna etmeye çalıştı.

Joe Biden, ABD’nin ulusal güvenliği için gerekli olduğunu savunarak, Ukrayna’ya 61.4 milyon dolar, İsrail’e 14.3 milyar dolar, ABD’nin sınır güvenliği için de 13.6 milyar dolarlık bütçe talep etmişti. Biden, İsrail için istediği paranın 9 milyar dolarının hem Gazze’ye hem İsrail’e gönderilecek insani yardıma ayrılacağını savunmuştu. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version