Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sağlıkçılar katledilen Dr. Dağdemir’i andı


MERSİN– Görevi başında katledilen Dr. Aynur Dağdemir’i 25 Kasım kapsamında anan MTO ve TTB, sağlık kurumlarının şiddet ortamına dönüştüğünü belirterek, mücadele edecekleri söyledi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kadın Sağlığı ve Kadın Hekimlik Kolu ile Mersin Tabip Odası (MTO) Kadın Sağlığı ve Kadın Hekimlik Komisyonu, 19 Kasım’da evli olduğu erkek tarafından şiddete uğrayan sekreterini korumaya çalışırken katledilen Dr. Aynur Dağdemir’i anmak üzere MTO binasında basın açıklaması yaptı. “İstanbul Sözleşmesi uygulansın”, “Kadın cinayetlerine hayır”, “Kadına şiddete hayır” dövizlerinin bulunduğu açıklamada, MTO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Birsel Tutuş, konuştu.

‘SAĞLIK KURUMLARI ŞİDDET ORTAMINA DÖNÜŞTÜ’

Tutuş, sözlerine 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nü Dr. Aynur Dağdemir’e adadıklarını belirterek başladı. Sağlıkta dönüşüm kapsamında meydana gelen krizle görev başında katledilen kadın hekimleri anan Tutuş, “Kadınlar güpegündüz kamu kurumlarında, yaşatmak için gittikleri işyerlerinde katlediliyor. Sağlığın ve yaşamın korunması için hizmet üretilen ve güvenli olması gereken sağlık kurumları, günümüzde eli silahlı erkek faillerin kolayca girip çıktığı, özellikle kadın sağlık çalışanlarına yönelik tacizden cinayete her tür şiddet eylemini gerçekleştirebildiği ortamlara dönüşmüştür. Güvenli çalışma alanları ve sağlıkta şiddete karşı göstermelik adımlar dışında önlemler alınmıyor. Sağlıkta şiddetin son bulacağı politikalar üretilsin ve uygulansın istiyoruz” dedi.

‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN VAZGEÇMİYORUZ’

Ülkede her gün ortalama üç kadının eşleri tarafından veya birlikte yaşadığı erkek veya aile bireylerinde bulunan bir erkek tarafından katledildiğinin altını çizen Tutuş, “Cinsiyet eşitliğinin inşa edilmediği, erkek şiddetinin çözülmediği bir dünyada eşitlikten, özgürlükten bahsedilemez. Mahsa Amini’den, Dr. Aynur Dağdemir’den aldığımız cesaretle kadına yönelik şiddete karşı mücadeleye devam edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyor, 6284 sayılı kanunun etkin uygulanmasını istiyoruz” dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version