Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Qoser’de Gemlik Yürüyüşü’ne çağrı


MÊRDÎN – Qoser’de HEDEP ve DBP tarafından gerçekleştirilen esnaf ziyaretiyle 18 Kasım’da gerçekleştirilecek Gemlik Yürüyüşü’ne çağrı yapıldı.

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Mêrdîn ve Qoser (Kızıltepe) örgütleri ile HEDEP Mêrdîn Milletvekili Saliha Aydeniz’in de aralarında olduğu heyet, Qoser’de esnaf ziyareti gerçekleştirdi. 18 Kasım’da Gemlik’e düzenlenecek Özgürlük Yürüyüşü’ne çağrıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen ziyarette partililer ilgiyle karşılandı. 

 

Ziyarette İmralı’da PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen ağır tecridin halka yansımasını ve halk üzerindeki etkilerinden bahsedilirken, esnaf tecridin yansımaları nedeniyle yaşadıklarını paylaştı. 

 

Ziyarette halk, HEDEP’e sokağa daha fazla çıkma ve halk ile iç içe olunması yönünde eleştiri ve öneri sundu. Tecridi derin hissettiklerini ifade eden esnaf ve yurttaşlar, iktidarın toplumu köleleştirmeye çalıştığını, ancak buna müsaade etmeyeceklerini kaydetti.

 

Halkı selamlayan ve tecridi anlatan HEDEP’liler, ardından kongresini yeni gerçekleştiren Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Qoser Şubesi’ni ziyaret etti.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version