Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Polis, Dua kitabını ‘örgütsel doküman’ olarak sundu

Polis, Dua kitabını ‘örgütsel doküman’ olarak sundu


İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen hukuksuz cemaat soruşturmaları kapsamında 6 kişi gözaltına alınırken polis, Fethullah Gülen tarafından derlenen Sabah-Akşam Duaları kitabını ‘silahlı terör örgütüne ait örgütsel döküman’ diye teşhir etti.

İstanbul polisi, cemaate üye olduğu iddiasıyla hakkında sözde ‘silahlı terör örgütüne üye olmaktan kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir kişiyi gözaltına aldı.

Bu kişinin telefonundan bağlantı kurduğu 8 kişinin kimliğini ve adresini belirleyen polis ‘güncel yapılanma’ içerisinde faaliyet gösterdikleri iddia etti.

Diğer yandan haklarında ByLock kullanıcısı oldukları ve tutuklu ya da KHK’lı ailelere para yardımı yaptıkları yönünde ihbar yapılan 2 kişinin de arandığı öğrenildi.

İstanbul merkezli 4 ilde belirlenen 14 adrese eş zamanlı düzenlenen soykırımı operasyonunda 6 kişiyi gözaltına aldı. Hakkında gözaltı kararı bulunan 2 kişinin ise yurt dışında olduğu belirlendi.

Polis, evlerde yapılan aramalarda bulunan Fethullah Gülen tarafından derlenen Mealli Sabah-Akşam Duaları isimli kitabı da örgütsel doküman olarak delil olarak niteleyerek fotoğraflarını medyaya servis etti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version