Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Polis, AYM kararına bir kez daha uymadı; Cumartesi Anneleri’ni yine engelledi

Polis, AYM kararına bir kez daha uymadı; Cumartesi Anneleri’ni yine engelledi

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) verdiği hak ihlali kararına rağmen Cumartesi Anneleri’nin, Galatasaray Meydanı’nda yapmak istediği basın açıklaması Beyoğlu Kaymakamlığı’nın “yasak” kararını gerekçe gösteren polisler tarafından yine engellendi.

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 1995 yılından bu yana İstanbul Taksim’deki Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri, 971’inci haftada da polis engeliyle karşılaştı.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) verdiği hak ihlali kararı Beyoğlu Kaymakamlığı’na tebliğ edilmesine rağmen, İstiklal Caddesi’nde Galatasaray Meydanı’na yürümek isteyen kayıp yakınları, polis tarafından ablukaya alındı. Meydana yürümek isteyenleri engelleyen polisler, dağılmamaları halinde gözaltı işlemi yapma tehdidinde bulundu.

“KARANFİLLERİMİZİ GALATASARAY’LA BULUŞTURMAK İSTİYORUZ”

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, polise tepki gösteren Maside Ocak, basın açıklaması yapmayacaklarını sadece karanfillerini meydana bırakıp çıkacaklarını söyledi. Ocak, “Bir yurttaş olarak buradan yürüme hakkım var. Bugün 12 yaşındaki Davut Altunkaya’nın annesinin isteği üzerine ben bu karanfili Galatasaray’a onun adına bırakmak istiyorum. Biz sadece AYM kararının uygulanmasını istiyoruz. Gözaltına alacaksanız da alın. Biz Galatasaray’la karanfillerimizi buluşturmak istiyoruz” dedi.

POLİS: SİZE İZİN VERİRSEK BAŞKASINA DA VERMEK ZORUNDAYIZ

Ocak’ın bu sözlerinin üzerine polis, geçmiş dönemde İstiklal Caddesi üzerindeki bombalı saldırıları hatırlatarak, şunları söyledi: “Biz sizin etkinliğinize müsaade ettiğimiz zaman bütün sivil toplumun, kuruluşların etkinliklerine müsaade etmek zorundayız. Burası tamamen binlerce basın açıklamasının olduğu noktaya geliyor. Valilik buradaki her tür etkinliği kültürel de dahil tüm etkinlikleri yasakladı.”

MEYDANA KARANFİL BIRAKILDI

Eylemcilerin ısrarı sonucu kayıp yakını Maside Ocak, elindeki karanfilleri meydana bıraktı. Cumartesi Anneleri/İnsanları daha sonra bölgeden ayrılırken, gözaltına alınan olmadı.

Karanfillerimiz kayıplarımızla buluşmasın diye İstanbul Emniyeti bu cumartesi de İstiklal’de olağanüstü hal ilan etti!#CumartesiAnneleri971Hafta pic.twitter.com/khrTPhHyD0

— Cumartesi Anneleri (@CmrtesiAnneleri) November 4, 2023

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version