Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Pirsûs’ta husumetli aileler barıştırıldı


RIHA – DBP ve HEDEP Riha il örgütleri, aralarında husumet bulunan Basyan ve Öyrlu ailelerini barıştırdı. 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Riha il örgütleri, Pirsûs (Suruç) ilçesinde aralarında husumet bulunan Basyan ve Öyrlu ailelerini barıştırdı. Aileler, HEDEP milletvekilleri Ferit Şenyaşar, Kamuran Tanhan, Parti Meclisi (PM) üyesi Muhsin Aydoğdu, parti yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi, Riha Emek ve Demokrasi Platformu birleşenlerinin katılımıyla kırsal Qere Mahallesi’nde verilen yemekle barıştırıldı. 

 

19 Aralık 2021 tarihinde ailelerin çocukları arasında başlayan kavga, diğer aile bireylerinin de dahil olmasıyla büyüdü ve Mehmet Öyrlu adında genç hayatını kaybetti. Uzun süredir ailelerle görüşmeleri sürdüren partililer, husumetin bittiğini barış yemeğinde duyurdu. Mahalle girişinde bir araya gelen binler, barış yemeğinin verildiği taziye evine kadar yürüyüş gerçekleştirdi. 

 

‘DEĞERLER İÇİN MÜCADELE EDİLMELİ’

 

Kitleyi aileler taziye evinin girişinde karşıladı. Daha sonra aileler, el sıkışarak kalıcı bir barış sözü verdi. Barış görüşmeleri sürecinde yer alan İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticisi Halil Akbaş, ailelere teşekkür ederek, barışın önemine değindi. Ardından konuşan Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar, birliğin yolunun barıştan geçtiğini ifade ederek, “HEDEP barış partisidir. Bu barışta rolü olan herkese teşekkür ediyoruz. Adalet ve barış için mücadeleyi büyütmemiz gerek” dedi. 

 

Mêrdîn Milletvekili Kamuran Tanhan’da ailelere teşekkür ederek “Özel savaşa karşı herkes değerlerine bağlı kalmalı. Kurdistan’ın özel savaşın merkezi haline getirilmesini izin vermeyeceğiz” diye belirtti.

 

Verilen yemek, dualarla sona erdi.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version