Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Özgürlük Yürüyüşü’ne davet: Milyonlar yürürsek tecrit kırılır


HABER MERKEZİ – Gemlik’e yapılacak “Özgürlük Yürüyüşü” öncesi Îdir ve Agiri’de gerçekleştirilen halk toplantılarında İmralı tecridi konuşuldu. “Milyonlar yürürsek tecrit kırılır” mesajı verilip, herkes seferberlik ruhuyla 18 Kasım’da yapılacak yürüyüşe davet edildi.

 

 PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlamak için 18 Kasım’da Gemlik’e gerçekleştirilecek “Özgürlük yürüyüşü” öncesi Agirî’nin Bazid ilçesi ile İdir’de halk toplantıları yapıldı. 

 

Bazîd’te bir düğün salonda yapılan toplantıya, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Agirî Milletvekili Sırrı Sakık, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, HDP ve DBP yöneticileri de katıldı. Salona “Bi rêbertiya azad ber bi rizgariya demokratîk ve” pankartı asıldığı toplantı programı, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

 

Wan MEBYA-DER Eşbaşkanı Hanım Kaya, yaptığı konuşmada PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve HPG’lilerin cenazelerine yönelik müdahalelere dikkat çekti. 

 

‘BARIŞ, ANCAK ÖCALAN’LA OLUR’

 

Devletin kirli politikalarına karşı ancak Barış Anneleri gibi mücadele ederek sonuca ulaşabileceklerini söyleyen Kaya, “Devlet, cenazelere ve şehit ailelerine düşmanvari davranışlar sergiliyor ve dini vecibelerinin yerine getirilmesine bile izin verilmiyor. Cenazelerimize ve tecrit altında tutulan Sayın Öcalan’a sahip çıkmamız gerekiyor. Çünkü onlara çok şey borçluyuz. Sayın Öcalan, yıllardır ağır tecrit altında tutuluyor ve bu tecrit şu an yaşamın her alanına sirayet etmiş durumda. 18 Kasım günü ailelerimizi Gemlik yürüyüşüne çağırıyoruz. Eğer bir barış inşa edilirse, bu da Öcalan şahsında olur. Hepimiz yürüyüşe güçlü bir katılım sağlayarak Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü hep bir ağızdan talep edeceğiz” dedi.

 

 

‘ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN SES ÇIKARACAĞIZ’

 

TUHAY-DER Wan Şube Eşbaşkanı Çetin Uyar ise, sözlerine örgütlü bir mücadeleyi inşa etmek için bir araya geldiklerini söyleyerek başladı. 

 

Halk olarak ağır bedeller ödeyerek bu günlere geldiklerini dile getiren Uyar, mücadelenlin yeni bir adıma olarak herkesi 18 Kasım günü yapılacak yürüyüşe davet etti. Uyar, şunları söyledi: “Öcalan şahsında yaşamın her alanına sirayet etmiş tecrit var. Kürt halkı, yıllardır bu politikalara karşı mücadelelerini sürdürüyor ve sürdürmeye de devam edecektir. Kürt halkı hiçbir politika karşısında teslim olmadı, boyun eğmedi. 18 Kasım günü dünden bugüne bize bir gelenek sunan Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için ses çıkaracağız. Aylardır Öcalan ile bir görüşme sağlanmış değil. Biz artık görüş talebini değil, fiziki özgürlüğü sağlanana kadar evlerimize geçip oturmayacağız. 18 Kasım’da hepimiz Gemlik yürüyüşüne katılalım. Gemlik’te Kürt halkının sesi yankılansın.”

 

‘TECRİDİ BARIŞ TALEBİMİZ KIRACAKTIR’

 

Uyar’ın ardından konuşan Barış Annesi Aynur Karatay ise, barışın önemine vurgu yaparak “Bugüne kadar tek talep ile mücadelemizi sürdürdük, sürdürmeye de devam edeceğiz. Barışı savunarak bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Tecridi, barış talebimiz kıracaktır” dedi.  

 

HDP Bazid İlçe Eşbaşkanı Serhat Ceylan da “Öcalan, yıllardır tecrit altında ve hiçbir görüş sağlanmıyor. Tek vücut olarak Öcalan’ı özgürlüğüne kavuşturmak için elimizden geleni yapacağız. 18 Kasım’da büyük tecride karşı bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Tecridi kırmak ve Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlamak için herkesin yürüyüşe katılım sağlaması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

 

‘MİLYONLAR YÜRÜRSEK BU TECRİDİ KIRARIZ’

 

Îdir’de bir düğün salonunda gerçekleşen buluşmaya da çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşunun ardından başlayan buluşmada konuşan TUHAY-DER Wan Şube Eşbaşkanı Edibe Babur, “Sayın Öcalan ve tutuklularımız üzerinde ağır bir tecrit söz konusu. Bizim yaratılan bunca değere sahip çıkmamız ve onların ardından yürümemiz gerekiyor. Bir halk önderi 32 aydır ne avukatı ne ailesi ile görüştürülmüyor. Bunun için Kürt halkının büyük bir direnç göstermesi gerekiyor. Serhad halkımızın üzerine düşeni yapacağına inanıyoruz. Eğer milyonlarla yürürsek bu tecride kıracağız, halkımızın üzerindeki baskıyı da kıracağız. Bunun için 18 Kasım’da tüm halkımızın seferberlik ruhuyla alanlarda olması gerekiyor” diye konuştu. 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version