Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Özdağ, Kılıçdaroğlu’nun imzaladığı ‘gizli protokolü’ paylaştı: İçişleri ve 2 bakanlık

Özdağ, Kılıçdaroğlu’nun imzaladığı ‘gizli protokolü’ paylaştı: İçişleri ve 2 bakanlık

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı protokolün tamamını yayınladı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 14 ve 28 Mayıs’ta gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ikinci tur öncesi yaptığı gizli protokolün tamamını yayınladı. Protokolde, Zafer Partisi’ne İçişleri Bakanlığı ve iki bakanlık olmak üzere toplam üç bakanlık verileceği yer aldı.

14 Mayıs’ta gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda kazanamayan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile ikinci turu öncesi 24 Mayıs’ta bir araya gelmişti.

İki isim Cumhurbaşkanı Seçimi için protokol imzalamış ve ardından Zafer Partisi seçimde Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini duyurmuştu. İlerleyen günlerde Kılıçdaroğlu ile Özdağ arasında gizli bir protokol imzalandığı ortaya çıkmıştı.

Özdağ’ın paylaştığı belgelerin “Hükümetin Oluşturulması ve Görev Bölümü” başlıklı kısımda; İçişleri Bakanlığı ve iki bakanlığın daha Zafer Partisi’ne verilmesi, güvenlik, adalet ve ekonomi bürokrasisi öncelikli olmak üzere bazı bakan yardımcılıklarının Zafer Partisi’ne tahsis edilmesi konusunda anlaşıldığı görüldü.

Ayrıca Zafer Partisi’ne tahsis edilen makamlar ve bağlıları konusundaki atamalarda Özdağ ile birlikte karar alınacağı konusunda mutabakata varıldı.

Aşağıda üzerinde çok konuşulan ancak ilk kez yayınlanan Zafer Partisi-CHP Protokolünün tamamının fotoğrafını göreceksiniz. Bu protokolu eleştiren 6’lı masa birleşenlerine ve CHP içinden protokola karşı çıkanlara cevap veriyorum. 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerin 1. Turunu hem… pic.twitter.com/eqqMcnWWhD

— Ümit Özdağ (@umitozdag) November 23, 2023


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version