Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ÖLÜ SAYISI 11 BİNİ AŞTI | BM Sözcüsü: Cehennem varsa, Gazze’nin kuzeyidir

ÖLÜ SAYISI 11 BİNİ AŞTI | BM Sözcüsü: Cehennem varsa, Gazze’nin kuzeyidir


İsrail sivilleri vurmaya devam ediyor. El Şifa Hastanesi Direktörü, İsrail’in Gazze’deki bir okula düzenlediği saldırıda en az 20 Filistinli’nin öldüğünü açıkladı. İsrail’in saldırılarında ölenlerin sayısı 11 bini aştı.

Birleşmiş Milletler insani yardım ofisinin sözcüsü Gazze’nin kuzeyindeki son duruma ilişkin açıklama yaptı. Sözcü bölgeye hiçbir şekilde yardım gönderemediklerini ifade etti. BM sözcüsü, “Eğer dünyada cehennem varsa orası Gazze’nin kuzeyidir.” dedi.

İsrail Gazze Şeridi’nin kuzeyinde henüz aktif durumda olan hastanelerin etrafını bombalıyor. Bölgedeki en büyük sağlık tesislerinden olan Şifa hastanesi yerleşkesinde bir polikliniğin hedef alındığı ve çok sayıda Filistinlinin öldüğü iddia edildi. Şifa Hastanesi direktörü Gazze’de saldırılardan kaçanların sığındığı bir okulun vurulduğunu duy urdu. Saldırı nedeniyle en az 20 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Gazze’nin kuzeyinden güneyine doğru giden sivillerin hedef alındığı iddia edildi. Gazze İçişleri Bakanlığı saldırının güvenli olduğu açıklanan tahliye koridorunda gerçekleştiğini duyurdu. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, “İsrail’in saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 266 artarak 11 bin 78 oldu. Ölenlerin 4 bin 506’sı çocuk, 3 bin 27si kadın.” açıklamasını yaptı.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version