Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Öğrenci yurdunda 5 çocuğa cinsel istismar’ iddiası

Zonguldak’ta cinsel istismara maruz bırakılan 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti


Halk TV’nin gündeme getirdiği ” Süleymancılara ait erkek yurdunda 5 öğrenciye cinsel istismarda bulunan öğretmen serbest bırakıldı” haberinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti ve suç duyurusunda bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Süleymancılar yurdunda meydana gelen çocuk istismarına ilişkin suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bazı basın yayın organlarında yer alan haberlere ilişkin basın açıklamamız;

Bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Süleymancıların yurdundaki istismarı 5 erkek çocuğu anlattı, istismarcı eğitmen serbest bırakıldı!’ şeklindeki haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

Bakanlık avukatlarımız tarafından olayla ilgili suç duyurusunda bulunduk.

Yargılama sürecine müdahil olarak suçluların en ağır cezayı almasının yakın takipçisi olacağız. Mağdur çocuklara ve ailelerine yönelik başta psikososyal destek olmak üzere hizmet modeli çalışmamız devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

NE OLMUŞTU?

Halk TV’den Onur Dalar, Süleymancılara ait yurtta, 5 erkek çocuğun cinsel istismara uğradığını ve istismarcı öğretmenin serbest bırakıldığı paylaşmıştı. Dalar, 5 çocuğun Süleymancılara ait yurtta cinsel istismara uğramasını şöyle duyurmuştu:

Süleymancıların yurdunda 5 erkek çocuğu cinsel istismara uğradı, en büyüğü 14 yaşında. Sayının çok daha fazla olması olası. İstismarcı “eğitmen” önceden de şikâyet edilmiş. Öğrenciler korunmak için 3 şort giyiyormuş. Ama dur diyen olmamış.

İstismarcı eğitmen 20 yaşında. İfadesinde öğrencilere “karım” diyerek seslendiğini kabul ediyor. Yurt müdür ifadesinde “uyardık” diyor, ama yine eğitmenliğe devam etmiş. Din derslerinde öğrencilere “gerdek gecesi” anlatacak kadar sapık… Serbest bırakılmış.

Pazartesi günü istismar mağduru öğrenciler yeniden ifade verecek. Sürecin takipçisi olacağız.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version