Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

New York Belediye Başkanı’nın telefonuna FBI El Koydu: Türkiye’den para aldı iddiası

New York Belediye Başkanı'nın telefonuna FBI El Koydu: Türkiye'den para aldı iddiası


ABD’de patlak veren skandal Türkiye’ye uzandı. New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında yürütülen soruşturmada, KSK İnşaat Grubu’nun usulsüz bir şekilde Türkiye hükümeti tarafından sağlanan bağışları seçim kampanyasına aktardığı iddia ediliyor.

VOA Türkçe’nin haberine göre, FBI, New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın cep telefonlarına ve kişisel tablet bilgisayarına el koydu. Başkan Adams aleyhine henüz herhangi bir suçlama yapılmasa da seçim kampanyasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, cihazlarına el konulduğu belirtildi.

PARA TRAFİĞİ ARAŞTIRILIYOR

Geçen hafta başlatılan soruşturma kapsamında, Adams’ın seçim kampanyasında usulsüz bir şekilde Türk hükümeti ve ABD’deki Türklerin sahibi olduğu şirketlerden para alıp almadığı araştırılıyor. FBI, geçtiğimiz hafta seçim kampanyasında bağışlardan sorumlu Brianna Suggs’un evine baskın yapıp iki dizüstü bilgisayar, üç cep telefonu ve ‘Eric Adams’ etiketli bir klasöre el koymuştu.

Soruşturmada, KSK İnşaat Grubu’nun usulsüz bir şekilde Türk hükümeti tarafından sağlanan bağışları kampanyaya aktardığı iddia edilmişti.

ÇOK SAYIDA İHALE ALDI

Soruşturmada adı geçen inşaat şirketi KSK Construction Group’un ortağı Erdan Arkan şu ana dek açıklama yapmadı. Arkan, New York Belediyesinden uzun yıllardır çok sayıda ihale alan, şu anda hayatta olmayan Oğuz Gürsel’in sahibi olduğu KİSKA inşaat şirketinin genel müdürlüğünü yürütüyordu. Arkan ve arkadaşları 15 yıl önce KİSKA’dan ayrılarak KSK inşaat şirketini kurdu. KSK’nın hiçbir belediye ya da kamu ihalesine girmediği, şirketin sadece apartman inşaatı yaptığı belirtildi.

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version