Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

New York Belediye Başkanı’na ‘Türkiye’den yasa dışı bağış’ soruşturması


HABER MERKEZİ – ABD’de Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın seçim kampanyasında Türkiye’den yasa dışı bağış alıp almadığını soruşturduğu ortaya çıktı.

 

ABD’nin gündeminde Türkiye’nin de adının geçtiği bir rüşvet skandalı yer alıyor. Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI),  ‘Türk dostu’ olarak lanse edilen New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın seçim kampanyası sırasında Türkiye’den yasa dışı bağış alıp almadığını soruşturduğu kamuoyuna yansıdı.

 

New York Times’ın haberine göre, Belediye Başkanı Adams’ın 2021’deki seçim kampanyası sırasında Türkiye’den yasadışı bağış alıp almadığı soruşturuluyor.

 

Adams’ın, Brooklyn’deki bir inşaat şirketi ve Türkiye hükümetiyle ve kendi adına siyasi katkıda bulunmak amacıyla başka birisinin parasını yasadışı olarak kullanma yoluyla çıkar sağlamış olabileceği iddia ediliyor.

 

FBI görevlilerinin Eric Adams’ın seçim kampanyası bağış sorumlusu Brianna Suggs’ın evinde arama yaptığı ve Suggs’ın kamu yolsuzluğu soruşturması kapsamında sorgulandığı belirtildi.

 

Soruşturma kapsamında evinde arama yapılan Suggs, 2017 yılından bu yana Eric Adams için çalışıyordu. Suggs 2021 yılında Adams’ın başarılı seçim kampanyası sürecinde 18 milyon dolardan fazla bağış toplamamıştı.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version