Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

MHP’li Yıldız’dan AYM’ye hazine yardımı kararı nedeniyle tehdit


ANKARA– HDP’ye kapatma kararı vermeyen ve hazine yardımına bloke konulması talebini reddeden AYM üyelerini hedef gösteren MHP’li Feti Yıldız, “Hazine yardımının verilmesine sebep olan Anayasa Mahkemesi üyelerine de yolunu bulursak rücu davası açacağız” dedi.

Adalet Bakanlığı’na dair bütçenin tartışıldığı Plan ve Bütçe Komisyonu’nda söz alan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, HDP hakkında kapatma kararı vermeyen Anayasa Mahkemesi’ni (AYM) hedef gösterdi.

AYM ÜYELERİNE DAVA TEHDİDİ

Yıldız, AYM’nin HDP’nin hazine yardımına bloke konulması talebini reddetmesine işaret ederek, “Türk milletinin vergileriyle toplanmış, o 400 milyon liranın peşini bırakmayacağız. Maliye Bakanlığı üzerine düşen hukuki ve idari görevi yapmazsa, milletvekilleri olarak, vergi mükellefi olarak, hukuka aykırı şekilde verilen paranın HDP’den tekrar alınması ve Hazineye geçmesi için elimizden gelen her türlü hukuki girişimi yapacağız. Gerekirse de 7’ye karşı 8’le alınan kararda, Hazine yardımının verilmesine sebep olan Anayasa Mahkemesi üyelerine de yolunu bulursak rücu davası açacağız” dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version