Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Meclis’te Kaymaz’ın mezarına yapılan saldırıya tepki


ANKARA– Polis kurşunu ile katledilen Uğur Kaymaz’ın mezarının tahrip edilmesine tepki gösteren HEDEP’li Beritan Güneş, “Mezarlarımıza, toplumsal belleğimize yönelik bu saldırıları asla kabul etmiyoruz. Bu saldırılara yol verenleri de lanetliyoruz” dedi.

Halkları Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Mêrdîn Milletvekili Beritan Güneş Altın, 19 yıl önce babası Ahmet Kaçmaz ile birlikte Mêrdîn’in Qoser ilçesinde katledilen Uğur Kaymaz’ın mezarının tahrip edilmesine dikkat çekti.

HEYKELİ KALDIRILDI

Güneş, “Evlerinin önünde polis kurşunuyla katledildiler. Uğur Kaymaz bedeninden 13 kurşun çıkarıldığında 12 yaşındaydı. Failleri belli olmasına rağmen hiçbir adım atılmadı. Uğur’u ve babasını katledenler cezasızlık politikası nedeniyle işledikleri cinayetten sıyrıldılar. Uğur’un heykeli ise halk iradesini gasp eden kayyum rejimi tarafından kaldırıldı. Uğur’un annesi kayyum yönetimindeki Kızıltepe Belediyesinden KHK’yle işten atıldı” ” diyerek, tepki gösterdi.

MEZAR SALDIRISINA TEPKİ GÖSTERDİ

Kaymaz’ın babasını katleden polisi de işaret eden Güneş, “Uğur’u katleden polisin ismi ise 15 Temmuz darbe girişimi esnasında hayatını kaybettiği gerekçesiyle bir üst geçide verildi. Katiller, katliamcılar sürekli korundu, biliyoruz. Acımız ve öfkemiz ilk günkü gibi tazeyken birkaç gün önce Uğur’un ve babasının mezarları tahrip edildi. Mezarlarımıza, toplumsal belleğimize yönelik bu saldırıları asla kabul etmiyoruz. Bu saldırılara yol verenleri de lanetliyoruz ve bir kez daha kimliklerinden ötürü devlet dersinde katledilen çocukları da saygıyla anıyorum” dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version