Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mark Rutte’nin Gazze için ‘çözüm’ arayışları sürüyor; üçüncü durağı Brüksel oldu

Mark Rutte’nin Gazze için ‘çözüm’ arayışları sürüyor; üçüncü durağı Brüksel oldu

BASRİ DOĞAN | AMSTERDAM, TR724

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Ortadoğu temaslarını tamamlamasının ardından Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’le Brüksel’de bir araya geldi. Görüşmede, AB genişleme süreci, bütçe ve göç gibi Avrupa gündeminin yanı sıra Ukrayna’daki savaş ile İsrail ve Gazze’deki endişe verici güncel konuların ele alındığı belirtildi.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile bir araya gelmek son derece keyifli. Aralık ayındaki AB zirvesi öncesinde, AB genişleme süreci, bütçe ve göç gibi Avrupa gündemindeki güncel konuları ele aldık. Doğal olarak Ukrayna’daki savaş ile İsrail ve Gazze’deki sıkıntılı durum da önemli tartışma konuları arasındaydı.” dedi.

Very pleasant to catch up with @EU_Commission president Ursula @vonderleyen today in Brussels. In the run-up to December’s European Council meeting, we discussed current issues on the European agenda including the EU enlargement process, the budget and migration. Of course, the… pic.twitter.com/FBTSN8MNLm

— Mark Rutte (@MinPres) November 10, 2023

Exit mobile version