Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kurultay gecesi bunlar yaşanmış | İmambakır Üküş’ten Kılıçdaroğlu’na: İzin vermiyoruz, çekilemezsiniz

Kurultay gecesi bunlar yaşanmış | İmambakır Üküş’ten Kılıçdaroğlu’na: İzin vermiyoruz, çekilemezsiniz


CHP 38. Olağan Genel Kurulu geride kaldı. Özgür Özel, ikinci turda 812 delegenin oyunu alarak CHP’nin 8. genel başkanı oldu. Kemal Kılıçdaroğlu ise 536 oyda kaldı. Özgür Özel ilk turda da Kemal Kılıçdaroğlu’ndan fazla (682) oy almıştı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk tur sonrası yarıştan çekilmesi bekleniyordu ancak bunu yapmadı.

Seçim gecesine dair görüntüler, ilk tur sonrası neler yaşandığını gözler önüne serdi. Görüntülere göre Kemal Kılıçdaroğlu da çekilmek istiyor ancak kurmayları buna itiraz ediyor. Gazeteci Şaban Sevinç, o anların videosunu X hesabından paylaştı. Görüntülerde 2. tur esnasında Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın kurmayların Kılıçdaroğlu’na “Sizin için geldik, çekilmenize izin vermiyoruz!” dediği görülüyor.

İşte o olay…
CHP Kurultayında ilk tur oylama sonrası Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylıktan çekilmesi tartışmaları ve Kemal beye yapılan “çekilemezsin” baskıları… #ChpKurultayı

“Hayır hayır hayır, izin vermiyorum çekilmenize…” pic.twitter.com/qsGbn403Fn

— Şaban Sevinç (@sabansevinc2) November 6, 2023

Görüntülerde Kılıçdaroğlu’na çekilmemesi yönünde baskı yapan kişinin İmambakır Üküş olduğu belirtiliyor. Üküş, 28 Mayıs seçimlerinden önce Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ arasında, “3 bakanlığın Zafer Partisi”ne verilmesine ilişkin protokolde yer alan isimdi.

Şaban Sevinç görüntülerde Üküş’ün söylediği sözleri dün katıldığı bir canlı yayında sözlü olarak ifade etmişti. Ancak Üküş, X hesabından yaptığı bir paylaşımda Şaban Sevinç’i yalanlayarak, “Şaban Sevinç yalan söylüyorsun iftira atıyorsun… Sen orada değildin… Hele söylediğin gibi “izin vermiyorum” gibi bir hadsizlikte asla bulunmam… Yalnızca siyaseten değil kişisel tavrı ve nezaketiyle örnek bir insan olan Kılıçdaroğlu’na yönelik bir saygısızlık asla yapmam.. Her zaman her koşulda Kılıçdaroğlu’nun yanında olmak benin için onurdur. Bunu sen anlayamazsın.” ifadelerini kullanmıştı.

Şaban Sevinç yalan söylüyorsun iftira atıyorsun…
Sen orada değildin…
Hele söylediğin gibi “izin vermiyorum” gibi bir hadsizlikte asla bulunmam…
Yalnızca siyaseten değil kişisel tavrı ve nezaketiyle örnek bir insan olan @kilicdarogluk yönelik bir saygısızlık asla yapmam..…

— İmambakır Üküş (@imambakirukus) November 5, 2023

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version