Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Kürtler iradesine sahip çıkıp özgürlük yürüyüşünü büyütmeli’


AMED – Sûr’da PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için yarın Gemlik’e gerçekleştirilecek “Özgürlük Yürüyüşü”ne katılım çağrısı yapan DBP Amed İl Eşbaşkanı Mehmet Şirin Gürbüz, “Kürtler iradesine sahip çıkıp, bu yürüyüşü büyütmeli” dedi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin kırılması için yarın Gemlik’e yapılacak “Özgürlük Yürüyüşü”ne ilişkin Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), Sûr İlçesi’ne bağlı Satya (Sati) köyünde halk toplantısı düzenledi. Toplantıya DBP Amed İl Eşbaşkanı Mehmet Şirin Gürbüz, HEDEP Amed Milletvekili Ceylan Akça ve çok sayıda yurttaş katıldı. Toplantının gerçekleştiği alana, “Sayın Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Demokratik Çözüm” yazılı pankart asıldı.

Toplantı Kürt özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Burada kısa bir konuşma gerçekleştiren Mehmet Şirin Gürbüz, Abdullah Öcalan özgürleşene kadar bu gibi eylem ve etkinliklerin omuz omuza verilerek, büyütülmesi gerektiğini vurguladı. İmralı’da uygulanan ağırlaştırılmış tecridin hem diğer cezaevleri hem de Kürt halkı üzerinde uygulandığına dikkat çeken Gürbüz, “Kürt sorununun çözümü İmralı’dan geçer. Kürtler iradesine sahip çıkıp bu yürüyüşü büyütmeli” dedi.

Gürbüz’ün ardından, Abdullah Öcalan’ın İmralı Cezaevi’ne ilişkin 22 Aralık 2010’da kaleme aldığı mektubu okundu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version