Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kürt Edebiyatçılar Derneği: Zindandaki yazarların direnişlerine destek olacağız


AMED – Dünya Hapisteki Yazarlar Günü’ne ilişkin açıklama yapan Kürt Edebiyatçılar Derneği, “Zindanda bulunan yazarların yazınsal ve görsel alandaki tüm çalışmalarına katkı sunacak, direnişlerine cevap olacağız” dedi. 

Kürt Edebiyatçılar Derneği, Dünya Hapisteki Yazarlar Günü kapsamında yazılı açıklama yaptı.

Yeryüzünde en fazla yargılanmaya maruz bırakılanların başında yazarların geldiğine işaret edilen açıklamada, “Bilindiği gibi, yeryüzünde en fazla cadı avına maruz kalanlar, kalemlerini korkusuzca kullanan ve bunun uğruna çaba sarf eden, Engizisyon mahkemelerinin ve işkence tezgâhlarının müdavimi olmuş olan yazar, aydın ve gazetecilerdir. ‘Düşünmeyeceksin, söylemeyeceksin’ baskısına karşı direnen, halkı uyanışa çağıran, çarpık devlet ve çarpıklaşan toplum oluşumunu eleştiren yazarlar, hele ezilen ulusun toplumsal mücadelesini ve uyanışını anlatan yazarlara her zaman ‘dört duvar’ cehennemi ile gözdağı verilmektedir” denildi.

‘ZİNDANLARA DİRENİŞLE CEVAP OLACAĞIZ’

Yazarlar üzerindeki baskının hala devam ettiğinin belirtildiği açıklamada, “Ortaçağdaki zihniyetten günümüze kadar, hiçbir zaman aydın ve yazar üzerindeki faşizan baskılar son bulmamış, baskılar katlanarak devam etmektedir. Bu yüzden Uluslararası PEN Yazarlar, 1981 yılında aldığı bir karar ile 15 Kasım’ı zindanda bulunan yazarlar günü olarak kabul etmiş ve her yıl bu vesile ile anmalar yapılmaktadır. Kürt Edebiyatçılar Derneği olarak, zindanda bulunan yazarların gerek yazınsal gerek görsel alandaki tüm çalışmalarına katkı sunacağımızı, direnişlerine etkinlik ve eylemliliklerine cevap olacağımızın altını önemle çizmekteyiz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version