Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Konya’da utanç bitmiyor: Asılan pankart da söküldü


KONYA – Dedeoğulları ailesinin “Utanç Müzesi”ne dönüştürülen evinde katledilen aile bireylerinin portresinin yer aldığı pankart kimliği belirsiz kişiler tarafından söküldü. HEDEP’li Ali Bozan, yaşananlara tepki göstererek, “Konya’da utanç bitmiyor” dedi.

Konya’nın Meram ilçesinde 30 Temmuz 2021’de Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin katledildiği ve daha sonra “Utanç Müzesi’ne” dönüştürülen evin bahçesine dün giren polis idrarını yaparken, bugün de evin bahçe duvarında katledilen aile bireylerin portrelerinin yer aldığı pankart kimliği belirsiz kişiler tarafından söküldü.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Mersin Milletvekili Ali Bozan, yaşana iki olayın güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerini sanal medya X hesabından paylaştı. Bozan evin bahçesinde bulunan pankartın sökülmesine ilişkin, “Bugün de Çetin Dedeoğulları’nın ailesinin katledildiği eve ‘Utanç Müzesi’ diye astığı pankartı söktüler. Konya Dedeoğulları Katliamı bir Kürt Katliamıdır. Bir aileyi katlettikten sonra ‘Kürtler uslandı mı?’ diyen fail ve arkasındaki güçler hak ettikleri cezayı alana dek yaşanan hiçbir zorbalığa, haksızlığa sessiz kalmayacağız” dedi.

‘UTANÇ VERİCİ’

Polisin idrarını yaparken ki görüntülere ilişkin de tepkisini dile getiren Bozan, “Konya’da utanç bitmiyor. Bu görüntüyü bana ailesinden 7 kişiyi kaybeden Çetin Dedeoğulları attı. Paylaşmak için uygun bir görüntü olmadığının bilincindeyim. Ama bu yapılanın da basite alınacak bir yanı yok. Konya’da Kürt bir ailenin katledildiği evin bahçesine ait görüntü bu. Evin önüne bekçi diye konuşlanan bir memurun bahçedeki görüntüsü utanç verici. Ki yakın zamanda Çetin Dedeoğulları o eve ‘Utanç Müzesi’ pankartı asmıştı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version