Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘KCK Ana Davası’nın tek tutuklusu tahliye edildi


AMED – Amed merkezli “KCK Ana Davası”nda tek tutuklu yargılanan Abdullah Bozkoyun tahliye edildi.  

 

Amed merkezli 2009’da yürütülen KCK soruşturması nedeniyle haklarında dava açılan ve aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski milletvekilleri Pero Dündar ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel’in de olduğu 36 kişinin yargılanmasına devam edildi. Yargıtay tarafından bozulan KCK Ana Davası Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, Abdullah Bozkoyun tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses Görüntü ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken avukatları duruşmada hazır bulundu. 

 

‘CEZAEVİNDEYKEN NASIL FAALİYET YÜRÜTEBİLİRİM’

 

Duruşmada savunma yapan Abdullah Bozkoyun, 12, 13 yıl önce aynı iddialardan dolayı yargılandığını ve beraat ettiğini belirtti. Bozkoyun, “Yargıtay tarafından karar bozulduktan ve dosyalarım birleştirildikten sonra tekrar tutuklandım. İlk olarak 2011 yılında tutuklandım, 2014 yılında tahliye edildim. Tanıkların hakkımda verdiği beyanların olduğu dönemde ben cezaevindeydim. Ben cezaevindeyken nasıl faaliyet yürütebilirim. Sonrasında zaten siyasi faaliyetlerde bulunmadım. İki kere yüksek meblağlarda para gönderdiğim söyleniyor. Biri aldığım seranın diğeri de aldığım arabanın ödemesiydi” diyerek, suçlamaları kabul etmediğini söyledi. 

 

İddia makamı ise Bozkoyun’un tutukluluk halinin devamını ve dosyadaki eksik hususların giderilmesi talebinde bulundu. 

 

‘KARA MİZAH’

 

Bozkoyun’un avukatları, mütalaaya iştirak etmediklerini, savunmalarını detaylı halde sunduklarını ifade ederek, bu durumun “kara mizah” olduğunu söyledi. Avukatlar, “Yargıtay dinlenmeyen kişiler olduğundan dosyayı bozdu fakat müvekkilimiz daha önce aynı gerekçelerle yargılanıp beraat aldı. Tahliyesini talep ediyoruz, mahkeme aksi kanaatte ise adli kontrol tedbirlerini uygulasın” dedi. 

 

TEK TUTUKLU DA TAHLİYE EDİLDİ

 

Mahkeme verdiği kısa aranın ardından Bozkoyun hakkında tutuklu bulunduğu sürenin göz önüne alınarak tahliyesine, yargılanan bazı kişiler hakkında çıkarılan yakalama kararının infazının beklenmesine ve dava dosyasındaki diğer eksikliklerin giderilmesine karar verdi. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version