Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Katar Dışişleri Bakanı: Anlaşmaya varmaya yakın olduğumuzdan eminim

Katar Dışişleri Bakanı: Anlaşmaya varmaya yakın olduğumuzdan eminim

– İsrail’in Gazze saldırıları nedeniyle bölgeyi turlayan AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’i ağırlayan Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman El Sani, ortak basın toplantısında, ABD ve İsrail hükümetlerinin henüz sağlanmadığını söylediği Hamas’la rehine anlaşması hakkında konuştu.

‘SORUNLAR LOJİSTİK VE PRATİKTE’

ABD-İsrail-Hamas arasındaki müzakerelere arabuluculuk eden Katar’ın Dışişleri Bakanı, “anlaşmayı engelleyen ana anlaşmazlık noktalarının artık çok küçük ve çoğunlukla pratik ve lojistik sorunlar olduğu” mesajını verdi.

“Müzakerelerde geriye kalan zorluklar, daha büyük zorluklarla karşılaştırıldığında çok küçük. Bunlar daha ziyade lojistik ve pratik” diyen El Sani, “Bir anlaşmaya varmaya yeterince yakın olduğumuzdan daha eminim” sinyalini gönderdi:

“Anlaşma son birkaç hafta boyunca zaman zaman iniş ve çıkışlar yaşadı. Ancak artık insanları güvenli bir şekilde evlerine geri getirebilecek bir anlaşmaya varmaya yeterince yakın olduğumuz konusunda kendime daha çok güvendiğimi bildiğinizi düşünüyorum.”

“Çabalar halen devam ediyor… ve gerek İsraillilerle gerek Hamas’la olsun, her iki tarafla da iletişim halindeyiz ve özellikle son birkaç günde iyi bir ilerleme kaydedildiğini görüyoruz.”

‘BM GÜVENLİK KONSEYİ KARARI UYGULANSIN’

AB dış politika şefi Josep Borrell de BM Güvenlik Konseyi’nin Gazze saldırılarına insani amaçlı ara verilmesine ilişkin kararının uygulanması gerektiğini söyledi.

Borrell, “Güvenlik Konseyi’nin kararları sadece sözlerden ibaret değil… Bunların uygulanması gerekiyor” dedi. Aynı çağrıyı tekrarlayan El Sani, İsrail’e, Gazze’ye saldırıları durdurma ve insani koridorlar açma çağrısı yaptı.

Dün Washington Post, İsrail’in saldırılara 5 günlük ara verilmesi karşılığında Hamas’ın 50 küsur rehineyi bırakması konusunda anlaşmaya yakın olunduğunu yazmıştı. (Reuters, Dış Haberler)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version