Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kanser hastaları cezaevinde tutulurken Atatürk’e hakaret eden dönerci, “verem tedavisi” gerekçesiyle serbest bırakıldı

Kanser hastaları cezaevinde tutulurken Atatürk’e hakaret eden dönerci, “verem tedavisi” gerekçesiyle serbest bırakıldı


Erzurum’da sosyal medya hesabından Atatürk’e ve silah arkadaşlarına hakaret ettiği için tutuklanan dönerci Mustafa Atmaca, serbest bırakıldı. Atmaca’nın verem hastalığı tedavisi gördüğü gerekçesiyle serbest bırakıldığı belirtildi. Tahliyesinin ardından, verem gibi “bulaşıcı bir hastalıktan tedavi gören” Atmaca’nın tutuklanmadan birkaç gün önce restoranında döner taktığı görüntüler gündem oldu.

Atatürk ve silah arkadaşlarına hakaret ettiği için tutuklanan Erzurumlu fenomen dönerci Mustafa Atmaca, iki günlük tutukluluğunun ardından serbest bırakıldı. Restoranında gıda hizmeti veren Atmaca’nın, “verem hastalığı tedavisi gördüğü” gerekçesiyle serbest bırakıldığı ifade edildi.

Tahliye olmasının ardından Atmaca’nın, birkaç gün önce restoranında döner taktığı görüntüler ortaya çıktı. Verem gibi bulaşıcı hastalık teşhisi konulan bir kişinin, yemek sektöründe çalışması tartışmaları da beraberinde getirdi.

Erzurum’da faaliyet gösteren dönerci dükkanın sahibi olan Mustafa Atmaca, ‘Hacı’nın yağ akımı’ adı altında ‘Tiktok’ta açtığı 650 bin takipçisi bulunan sayfasında, canlı yayında bir takipçisiyle tartışmıştı. Mustafa Atmaca, tartışma sırasında “Sen gideceksin bizim toprağımız burası. Arabistan’a da savaşmaya gideriz. Bura da Yemen de Kudüs de bizim toprağımız. Siz İsrail’e gideceksiniz. Osmanlı kaybetmedi, laik denen köpekler kaybetti o toprakları. Laikliği getiren köpekler, onlar kaybetti” ifadesini kullandı. Atmaca’ya sözleri nedeniyle takipçileri büyük tepki göstermişti.

Ardından mahkemeye çıkarılan Atmaca, Atatürk’e hakaret suçundan tutuklanmıştı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version